Cinci personalități de top vin la Universitatea „Dunărea de Jos”

Cinci personalități de top vin la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați organizează, în intervalul 30 octombrie - 6 noiembrie, cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale "UGAL - Dialoguri științifice și culturale", eveniment desfășurat în cadrul Proiectului "Internaționalizare prin educație și cercetare la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați" - IDEI (UGAL)23.

Cinci invitați, personalități marcante în diferite domenii, vor interacționa cu publicul interesat, în cadrul unor dezbateri online pe teme legate de inginerie, antropologie, artă și educație. Evenimentul se adresează studenților, doctoranzilor, masteranzilor, cadrelor didactice, elevilor și tuturor celor atrași de noile descoperiri în domeniile amintite.

La conferință vor participa: profesorul emerit dr. Boris Rubinsky DHC, University of California, Berkeley, CA, USA; Ștefan Dascălu, Immunology Researcher and Healthcare Consultant, Universitatea Oxford, UK; dr. ing. Victor Oancea, SIMULIA R&D Sr. Technology Director, CSO Structures USA; Liviu Mocan, sculptor, Cluj, România; Adrian Nicolae Lemeni, profesor doctor la Universitatea din București şi directorul Școlii doctorale din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă.

"Și în acest an, studenții, masteranzii, doctoranzii și cadrele didactice din universitatea noastră vor avea ocazia să dialogheze cu personalități științifice și culturale din întreaga lume, pe teme de mare actualitate. De asemenea, prezentările, transmise live pe Platforma Zoom, vor putea fi vizionate de publicul larg, comunitatea gălățeană și nu numai", a declarat prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, iniţiatorul evenimentului şi directorul proiectului, membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice din România.

Proiectul "Internaționalizare prin educație și cercetare la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați" este finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI 2023) și se desfășoară în intervalul aprilie - decembrie 2023. Obiectivul principal al acestuia constă în creșterea gradului de internaționalizare a învățământului superior la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, a reputației și vizibilității prin internaționalizarea curriculei, a rezultatelor cercetării științifice, prin creșterea numărului de studenți internaționali, prin participarea studenților și cadrelor didactice la cursuri de formare, mobilități și conferințe internaționale.

Detalii și linkurile de acces sunt disponibile la adresa https://internationalizare.ugal.ro/index.php/en/events/ugal-scientific-and-cultural-dialogues

Citit 3826 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Octombrie 2023 12:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.