Elros, primul motan campion mondial din România (FOTO)

Elros, primul motan campion mondial din România (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Elros, o mândreţe de motan negru-argintiu marmorat născut şi crescut în România, a devenit campionul mondial 2023 la rasa Main Coon, la „FIFe World Show”, de la Strasbourg, Franţa. Crescătorul său este Yann Panco din Bucureşti, care aduce în România primul trofeu mondial cucerit de superbul motan – „FIFe World Winner”.

România începe să se vadă pe harta celor mai frumoase şi mai spectaculoase pisici de rasă din lume. Dovadă, prezenţa la „FIFe World Show”, cel mai important eveniment internaţional al pisicilor, care are loc în fiecare an într-o țară diferită sub egida FIFe (Fédération Internationale Féline – Federaţia Internaţională Felină), unde participanţi din întreaga lume concurează pentru  titlul de „World Winner” – „campion mondial”. Evenimentul a avut loc în noul și modernul Parc des Expositions din Strasbourg, în acest weekend, 28 - 29 octombrie 2023. Au fost prezente peste 1.500 de pisici din toată lumea și câteva mii de vizitatori pe zi le-au putut admira.

Trebuie spus că la „World Winner” au fost nominalizate în finală şase pisici din România. Iată deci, cât de preţioasă peste performanţa lui Elros.

Pe numele său complet şi oficial IC.RO* PANCO'S ELROS, motanul s-a născut în martie 2020 din părinţi campioni - Panco's Marvel in the Sky şi Panco's Yona.

Despre crescători lui, Ana şi Yann Panco, merită să aflaţi că s-au îndrăgostit iremediabil de această rasă în 2011, când şi-au luat primul pisoiaş cu pedigree. Dacă tot era de viţă nobilă, s-au gândit că trebuie să-l înregistreze, şi aşa au ajuns membri SofistiCAT, au participat la primul concurs, la Sofia, unde, dintr-un joc al sorţii, au şi câştigat. S-au ales, în felul acesta, cu o pasiune pe care aveau să o împărtăşească alături de întreaga familie.

Citit 4870 ori Ultima modificare Duminică, 29 Octombrie 2023 20:49

1 comentariu

  • postat de motanul misa
    Luni, 30 Octombrie 2023 14:48
    89.39.81.***
    oameni cu pasiuni frumoase.....
    2
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.