Biletul de transport a rămas tot 1 leu

Biletul de transport a rămas tot 1 leu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preţul ar putea fi, însă, majorat la 1,5 lei într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local *

Deşi figura pe ordinea de zi anunţată a Consiliului Local, majorarea preţului unei călătorii cu maxi-taxi sau Transurb la 1,5 lei a fost scoasă în ultima clipă de pe listă.

„Au existat multe discuţii şi vrem să-l mai analizăm”, ne-a explicat primarul Dumitru Nicolae. Edilul urbei nu a exclus însă votarea hotărârii cu pricina într-o şedinţă de îndată a CL, departe de ochii şi de urechile presei.

Secretarul Comisiei de Servicii a CL, conservatorul Picu Apostol Roman, ne-a dezvăluit că la şedinţa de negociere, care precede şedinţa de consiliu, argumente au fost şi pro şi contra majorării tarifului.

Picu Roman susţine că prin majorarea preţului la transportul în comun, o familie cu doi copii ar fi cheltuit pentru fiecare dintre ei câte un leu în plus într-o zi.

„O pâine este un leu. Ar fi însemnat să furăm zilnic câte două pâini de pe masa unei familii modeste sau sărace, şi nu ştiu dacă e normal”, ne-a declarat Picu Roman.

În acelaşi timp, se pare că unii aleşi au cerut ca, odată cu majorarea cu 50 la sută a tarifului de transport, SC Transurb să i se reducă 50 la sută din subvenţii, soluţie neagreată de operatorul public de transport.

Citit 1083 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.