TIR cu 1.400 de purcei, răsturnat lângă Tecuci

TIR cu 1.400 de purcei, răsturnat lângă Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În jur de 400 de purcei şi-au pierdut viaţa într-un accident produs ieri dimineaţă, în apropiere de intrarea în Tecuci * Restul de 1.000 de animale zburdă libere pe câmpiile din jurul oraşului *

O manevră greşită? Tangajul produs de mişcarea animalelor transportate de TIR? Intrarea prea agresivă în curba din apropierea Tecuciului?

Acestea şi poate alte motive au făcut ca ieri dimineaţă, la ora 7,30, un TIR unguresc plin cu porci vii, condus de un şofer maghiar, să se răstoarne într-un şanţ de lângă Drumul European 581, în apropiere de Tecuci.

Macara ruptă

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi: „TIR-ul încărcat cu purcei venea dinspre Tişiţa, trecuse de Cosmeşti şi se îndrepta spre Tecuci”.

„Vehiculul a intrat cu viteză prea mare în curba de la kilometrul 4, răsturnându-se în şanţ. Nici unul dintre cei doi şoferi nu au fost răniţi în impact. Se pare că o parte dintre animale au murit”.

„Traficul a fost blocat între orele 9 şi 12, când trei macarale au intervenit în zonă pentru ridicarea TIR-ului şi repunerea lui pe roţi. Din cauza greutăţii prea mari, una dintre macarale s-a rupt”.

Fuga după Babe

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi: „TIR-ul venea din Ungaria şi ducea un transport de 1.400 de porci în Republica Moldova”.

„Locuitorii din zonă încearcă să recupereze porcii care au rămas în viaţă şi au fugit pe câmp, după răsturnarea TIR-ului”, explică şi locotentul Barbu Costin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU a precizat că, dintre cei 1.400 de porci, aproximativ 400 şi-ar fi pierdut viaţa.

Nu ştim care este soarta tuturor porcuşorilor rătăciţi în apropiere de Tecuci. Sperăm însă ca inteligentele animale să profite de şansa la viaţă şi libertate şi să nu ajungă prea curând cârnaţi şi bacon pentru pizza.

Citit 1567 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.