Campanie caritabilă pentru copiii defavorizați din județ

Campanie caritabilă pentru copiii defavorizați din județ
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Miercuri, 15 noiembrie, circa 100 de tineri voluntari gălățeni dau startul celei de-a patra ediții a campaniei caritabile „O Facem”. Motivația acestor tineri pare simplă, după cum o prezintă organizatorii campaniei, dar este în realitate una la care, din păcate, nu mulți dintre noi reușesc să ajungă odată ce ea iese din „bula” de pe Facebook și ajunge „pe teren”, în lumea reală, acolo unde este nevoie de fapte concrete, nu de vorbe care sună frumos și-atât.

„Suntem o comunitate auto-dirijată de tineri, motivată de impactul social și de schimbare. Credem în oameni și în dăruință, lucrăm în zonele cel mai greu accesibile, unde este cel mai greu să fii copil. Crescând în condiții dificile, aceștia se confruntă cu provocări grele: foamea și malnutriția, accesul limitat la educație și servicii medicale, discriminarea socială și izolarea. Dar, cu sprijinul unor oameni ca tine, îi putem ajuta pe copii să obțină îngrijirea sănătății, educația, abilitățile de viață, lucruri de care au nevoie pentru a crea schimbări de durată în viețile și comunitățile lor. Împreună, putem pune capăt definitiv acestui lucru. Totul începe cu tine”, spun organizatorii campaniei.

La ediția de anul trecut, la nivel național s-au strâns 500.000 de euro în șase săptămâni. În Galați, donațiile au fost împărțite copiilor defavorizați din comunele Schela și Negrea, unde Moș Crăciun ajunge foarte greu sau chiar deloc. Anul acesta tinerii voluntari gălățeni vor să se „extindă” în județ cât mai mult, iar campania a avut deja un start neoficial, să-i spunem, alături de câțiva copii de la Asociația ”Familia” din Micro 17.

Campania „O Facem” merge pe principiul donațiilor de tip „ShoeBox”, o cutie în care poți pune un articol vestimentar care nu mai corespunde cu dorințele tale, dar care să îi fie de folos altcuiva, alimente neperisabile (de exemplu, conserve, cereale, paste etc.), elemente de igienă personală (săpun, pastă de dinți, periuță de dinți etc.), cărți, jucării (lucruri specifice vârstei), rechizite, iar lista poate continua cu orice obiect care ar putea aduce un zâmbet pe fețișoara unui copil.

Au fost stabilite deja mai multe locații de pick-up în Galați, locuri unde sunt colectate donațiile gălățenilor care vor să se implice și să devină, chiar și pentru puțin timp, unul dintre spiridușii Moșului. Printre acestea se numără Acquarello, Hotelul Ibis Styles din centru, Wok and Noodles, Palatul Copiilor de pe str. Mihai Bravu, reprezentanța Kia de pe bd. George Coșbuc (vizavi de Cimitirul Eternitatea). Lista acestora se poate îmbogăți de la o zi la alta, așa că e bine să consultați paginile de Instagram și Facebook ale campaniei „O Facem Galați”, sau linkul https://linktr.ee/OFacem4

Intenția organizatorilor este ca, după o lună, adică pe 15 decembrie, să se pună stop donațiilor, pentru a avea timp să ajungă până la Crăciun la copii. Campania de anul acesta ar putea cuprinde și un spectacol caritabil.

Așadar, în 15 noiembrie se dă startul campaniei „O Facem”, ediția a patra. Haideți, spiriduși, la treabă!

Citit 1020 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2023 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.