Hoți în amiaza mare la o fermă din județul Galați

Hoți în amiaza mare la o fermă din județul Galați
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Nici hoții nu mai sunt ce-au fost. Dacă, de regulă, operau la adăpostul întunericului, de frica autorităților și a proprietarilor, acum nimic nu îi mai sperie. Ba, mai mult, unii vin la furat chiar cu remorca. 

S-a întâmplat astăzi, 13 noiembrie, la ferma SC Brateș-Prut Frumușița, în comuna gălățeană omonimă din apropierea Galațiului. Potrivit angajaților firmei care au surprins situația, cel puțin doi indivizi cu căruțele și cel puțin alți doi cu mijloace de transport motorizate, un autoturism și un autocamion, vizibile și în fotografiile-martor, au intrat în plantația de sfeclă de zahăr, încă nerecoltată, aparținând fermei, și s-au apucat de strâns recolta, de parcă ar fi fost pe sola proprie. Mai mult, unii dintre ei chiar luau prânzul la locul faptei, nici vorbă să se ferească.

După cum am aflat de la martori, unul dintre proprietarii de căruță a descărcat-o, abandonând prada, dar celălalt a fugit cu sfeclă cu tot. 

Se pare că îndrăzneala hoților ar fi justificată de un zvon conform căruia sfecla nu ar fi urmat să mai fie recoltată, dar, ne-a asigurat conducerea firmei, nici vorbă să fie așa, se aşteaptă combina pentru recoltare. 

”Am sesizat poliția despre cele întâmplate și anunțăm și pe această cale că furtul nu va fi tolerat și, de mâine (14 noiembrie n.a.), oricine va mai fi surprins pe terenurile proprietatea SC Brateș-Prut Frumușița se va alege cu dosar penal, fără excepție”, a precizat administratorul firmei.

Citit 20774 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2023 22:43

1 comentariu

  • postat de Geos
    Luni, 13 Noiembrie 2023 18:27
    5.13.175.***
    Obicei stravechi, ajutoarele nu-s de ajuns, mai completeaza si ei cum pot veniturile.
    Nici primarului nici alora de la care fura nu le da prin cap sa-i angajeze, macar cat sa-i tina sub supraveghere daca nu-i invata cu munca.
    15
    46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.