Medaliați cu aur la Târgul de Transfer Tehnologic 2023 (FOTO)

Medaliați cu aur la Târgul de Transfer Tehnologic 2023 (FOTO)
Echipa Centrului de Cercetare Interdisciplinară în Domeniul Eco-nano Tehnologiei și a Materialelor Inovative
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

A doua ediție a Târgului de Transfer Tehnologic a avut loc, miercuri, 15 noiembrie, în holul sediului central al Universității „Dunărea de Jos”, reunind câteva zeci de expozanți și, în a doua parte a zilei, 12 prezentări științifice în Sala Senatului, cu participarea unor cercetători din Galați, din țară și străinătate.

Misiunea Târgului este să funcționeze drept interfață între cercetători și mediul de afaceri, astfel încât ideile primilor, de cele mai multe ori premiate la competiții prestigioase, să se transforme în realitate și să își găsească aplicabilitate în viața reală, după cum au subliniat mulți dintre cercetătorii prezenți. Printre aceștia se aflau și membrii echipei Centrului de Cercetare Interdisciplinară în Domeniul Eco-nano Tehnologiei și a Materialelor Inovative de la Universitatea gazdă, recent medaliați cu aur în cadrul ICAN 2023 - The 8th International Invention Innovation Competition in Canada, pentru materiale inovative de absorbție a hidrocarburilor. Așa cum ne-au mărturisit, orice tip de cercetare este mult mai eficient dacă determină schimbări benefice în viața noastră de zi cu zi.  

După deschiderea oficială a Târgului, făcută de rectorul prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu și prorectorul responsabil cu Cercetarea, prof. univ. dr. ec. dr. ing. Silvius Stanciu, în prezența vicepreședinților de Consiliu Județean din Galați și Brăila, Mitică Sandu și Ciprian Ionuț Dobre, a președintelui filialei locale a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Marian Filimon, și a reprezentantului Eurocampus Buzău, Constantin Manolache, expozanții și vizitatorii au putut interacționa liber. 

Citit 1145 ori Ultima modificare Joi, 16 Noiembrie 2023 08:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.