Linie robotizată de sudură inaugurată la Damen (VIDEO)

Linie robotizată de sudură inaugurată la Damen (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Reprezentanții Damen Galați au inaugurat, luni, în prezența ambasadoarei Regatului Țărilor de Jos în România, E.S. dna Willemijn van Haaften, cea mai nouă investiție din șantierul naval gălățean: o linie robotizată PEMA pentru sudarea micropanourilor.

Înainte de tăierea panglicii inaugurale, ambasadoarea Țărilor de Jos a menționat că s-a aflat, cu acest prilej, pentru prima dată în Șantierul Damen de la Galați. A salutat performanțele reușite de firma olandeză, dar și "fantasticii parteneri români, cu toții cooperând să ajungem aici unde ne aflăm astăzi, în fața acestei linii robotizate care va face munca oamenilor mai frumoasă. Această linie nu va înlocui oamenii, ci le va îmbunătăți rezultatele muncii".

Noua investiție de la Damen Galați, în valoare de 3,5 milioane de euro, constă într-o linie și o stație, ambele automatizate, pentru sudarea panourilor mici.

"Cele două soluții tehnice de automatizare a lucrărilor de producție sunt echipamente complete și fiabile, extrem de utile și practice în realizarea unui flux de producție constant și eficient. Implementarea unor astfel de echipamente în domeniul naval nu este o noutate, automatizarea fiind o direcție sigură în viitorul construcțiilor navale. Ele sunt destinate execuției de panouri metalice de diferite forme și dimensiuni până la maximum 12 x 3 m, atât în cazul liniei robotizate, cât și al stației robotizate pentru sudarea panourilor mici.

Panourile mici sunt o structură metalică având la bază o placă din material metalic de diferite dimensiuni și forme, pe suprafața căreia se asamblează profile metalice de diferite forme și dimensiuni, prin operația de îmbinare nedemontabilă (sudare)", afirmă reprezentanții Damen Galați.

Citit 1145 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Noiembrie 2023 17:49

3 comentarii

  • postat de ol37
    Vineri, 01 Decembrie 2023 13:19
    84.117.46.***
    Intrebare : Care sunt salariile nete in compania Damen?
    0
    2
  • postat de Nicusor
    Vineri, 01 Decembrie 2023 08:22
    5.13.134.***
    Cu cat creste ora de manopera linie robotizată de sudură ? Este PENIBIL filmul prezentat. Sudura in puncte TOT MANUAL, alinierea se face CU PICIORUL. "Aceasta linie robotizate care va face munca oamenilor mai frumoasă." In ce fel ???
    0
    5
  • postat de Ion Bulion..
    Joi, 30 Noiembrie 2023 16:41
    104.243.214.***
    un motiv in plus de a mai arunca niste oameni afara !!
    1
    16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.