Prognoza meteo pentru ultima lună a anului

Prognoza meteo pentru ultima lună a anului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Meteorologii estimează că în ultima lună a anului temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru decembrie.

În săptămâna 4-11 decembrie, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 11-18 decembrie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în est şi sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În săptămâna 18-25 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale, posibil uşor mai coborâte în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 25 decembrie - 1 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile vestice şi nord-vestice.

Citit 1791 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2023 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.