Prima navă construită la Galaţi pentru marina militară olandeză

Prima navă construită la Galaţi pentru marina militară olandeză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Nu vor urma disponibilizări de personal”, declară directorul general al şantierului gălăţean, Flemming Soerensen *

Prima navă construită la Galaţi pentru marina militară olandeză a fost lansată la apă, ieri dimineaţă, în prezenţa ambasadorului Olandei în România şi a comandantului marinei militare din Regatul Ţărilor de Jos. „Friesland” este cea de-a treia dintr-un contract care include patru astfel de nave de patrulare; primele două s-au construit în Olanda, iar ultima, care va fi lansată în aprilie 2001, va fi construită tot de navaliştii gălăţeni.

„Această serie ilustrează buna colaborare pe care Damen Galaţi o are atât cu şantierul naval din Schelde (Olanda), cât şi cu forţele marinei militare olandeze. Lansarea de astăzi este una foarte importantă pentru noi, mai ales că, pe vremuri de criză, trebuie să ne arătăm poziţia solidă pe care o avem pe piaţa navală mondială. Totodată, prin astfel de nave pe care le construim, vrem să le arătăm şi reprezentanţilor marinei române ceea ce putem să facem”, ne-a declarat directorul general al Şantierului Naval Damen Galaţi, Flemming Soerensen.

Există însă contacte cu autorităţile de stat române, ne-a spus Soerensen, care s-au materializat până acum doar în construirea unei vedete pentru Poliţia de Frontieră.

Pentru că navele militare reprezintă una dintre cele trei direcţii principale pe care se va axa pe viitor şantierul gălăţean, în martie 2001 va începe construcţia unei nave militare de asistenţă (joint support vessel), de patru ori mai mare decât „Friesland”.

„Trebuie să fim foarte versatili în condiţiile actuale, iar celelalte două domenii pe care ne axăm sunt navele mici (remorchere şi ambarcaţiuni – vor fi cel puţin zece lansări anul viitor) şi navele speciale (nave manevră ancoră, de amplasat balize, Ro-Ro-uri sau nave instruire personal)”, a mai spus Flemming Soerensen.

Toate acestea se vor face la Galaţi cu întregul personal existent în momentul de faţă în şantier.

„Avem 1.500 de salariaţi pe care vrem să-i păstrăm şi, cu excepţia unor mici fluctuaţii de personal, normale, nu ne aşteptăm la disponibilizări, cel puţin nu în anul care urmează”, a încheiat directorul şantierului naval gălăţean.

Citit 1070 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.