Un bărbat bolnav psihic a făcut focul în apartament pentru a se încălzi

Un bărbat bolnav psihic a făcut focul în apartament pentru a se încălzi
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Momente de panică pentru locatarii unui bloc din Țiglina 3, care de ani de zile sunt obligați să conviețuiască alături de un bărbat cu grave probleme psihice

Cătălin Pisică este bolnav de schizofrenie și locuiește singur într-un apartament rămas moștenire de la părinții săi. Nu de puține ori acesta și-a terorizat vecinii cu faptele sale care pun în pericol nu doar siguranța celor din bloc, ci și a întregului cartier. Facem mențiunea că "Viața liberă" a relatat, în repetate rânduri, despre strigătul de ajutor transmis de vecinii ajunși la limita disperării tuturor autorităților locale.

Cătălin Pisică este deseori luat din stradă de poliție și transportat la Spitalul de Psihiatrie din Galați, de unde, după doar câteva zile, este trimis din nou acasă. Nici faptul că se credea Ninja și umbla în toiul nopții cu obiecte ascuțite cu care amenința trecătorii, nici măcar faptul că locuința lui se transformase într-o crescătorie de șobolani și într-un focar de infecție sau faptul că ieșea pe casa scării dezbrăcat făcând scandal nu au constituit motive temeinice pentru a fi internat permanent într-un spital, acolo unde ar fi avut asistență medicală și s-ar fi aflat în siguranță.

"A ajuns imediat acasă!"

Locuitorii blocului din cartierul gălățean au avut parte de sărbători de iarnă relativ liniștite, după ce vecinul Pisică a fost internat în spital. Din păcate, însă, în primele zile din anul 2024, acesta a revenit acasă și a început din nou să își facă simțită prezența.

Vineri dimineață, după ce a constatat că nu are gaze și că este frig, Cătălin Pisică a pus la cale un plan de a se încălzi. "M-a întrebat pe mine de ce nu are gaze. I-am explicat că nu se poate branșa singur la instalația de gaze și l-am sfătuit să meargă la Gaze să solicite ajutor", ne-a povestit un vecin.

Nemulțumit de răspunsul acestuia, Cătălin Pisică a făcut rost de niște cutii de carton, cărora le-a dat foc în apartamentul propriu, pentru a se încălzi. "A umplut scara de fum. Norocul nostru a fost că o vecină l-a convins să le stingă, înainte de a se produce o tragedie. Nu este la prima faptă de acest fel. În urmă cu ceva vreme, și-a pus hainele murdare în cadă și le-a dat foc", mai povestește vecinul lui Cătălin Pisică.

Oamenii au chemat în ajutor un echipaj de la Poliția Locală, iar acesta a solicitat poliția și pompierii, pentru a se asigura că în apartamentul de la parter nu mai există nicio sursă de incendiu. Cum e procedura în cazurile de acest gen, Cătălin Pisică a făcut din nou o vizită la Spitalul de Psihiatrie din Galați, de unde însă s-a întors acasă după numai două ore.

Vecinii se tem acum că bărbatul ar putea face din nou focul în apartament în toiul nopții, ceea ce ar putea duce la o tragedie.

Facem din nou apel la autoritățile locale să găsească o soluție viabilă, de urgență, pentru internarea permanentă a acestuia într-un spital, evitând astfel ca o persoană fără discernământ să producă o tragedie.

Citit 3641 ori Ultima modificare Duminică, 07 Ianuarie 2024 21:22

9 comentarii

  • postat de comunismul
    Miercuri, 10 Ianuarie 2024 14:55
    5.13.150.***
    a mai fost parca un caz tot cu asta! si din pacate nu a existat nici o rezolvare!
    0
    0
  • postat de Ganesti, lovul fericirii nebunilor
    Duminică, 07 Ianuarie 2024 20:56
    89.137.226.***
    Poate il ia Pucheanu in gazda..SIC!
    0
    1
  • postat de ADERIN
    Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 16:10
    5.13.177.***
    Doamne, dar cati oameni nu sunt in Galatiul asta care sunt in aceiasi problema.
    Ca vorbesti cu cei din asociatia de locatari , nu fac nimic, ca chemi politia ... zice ca nu au ce sa faca daca nu rude, apatinatori si uite asa un bloc suporta, mizeria, mirosul, galagia si toate din cauza unui om .
    4
    14
  • postat de Carl Von Marcovicz
    Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 12:00
    89.137.229.***
    Nimeni nu intelege speta. Spitalele de psihiatrie sunt folosite ca arme impotriva celor care sunt "impotriva". Specimene ca cel de mai sus fata de care se arata indulgenta maxima sunt special lasate in libertate pentru destabilizarea societatii. Este o lege nescrisa si impusa de sus
    14
    17
  • postat de Andrei
    Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 10:36
    89.136.7.***
    Va face o crima foarte curând.
    Având în vedere indolenta autorităților (nu numai în acest caz) sper sa pice nenorocirea pe familia unuia care trebuia sa acționeze, conform salariului și beneficiilor avute. De ce sa sufere familii nevinovate pentru lenea unora. Uitati-va la impozitul de anul acesta.
    6
    18
  • postat de Iancu Jianul
    Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 10:16
    5.13.170.***
    Este a doua oara cand pomeniti de acest caz! Motoritatile NU LE PASA! Asa cum guvernantilor nu le pasa de populimea copulativa! NU DAU DOI BANI! Pacat, avem o tara susuperba si ne batem joc de ea de sute de ani! Dar ultimii 34 au pus capac! Peste 8mil de pers plecate pe timp de pace! ASTA SPUNE TOT!
    6
    19
  • postat de hjk
    Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 02:55
    84.117.46.***
    Asa stau in frig romanii din cauza ca e prea scump sa te incalzesti cu gaz! Si eu stau in frig si cu toate astea cei de la gaze ma fura la facura cu dublu. Ati dat gazul la straini si au triplat preturile ! Resursele sa fie ale romanilor pentru romani!
    16
    14
  • postat de maurice
    Vineri, 05 Ianuarie 2024 20:57
    86.124.202.***
    Astia care nu il internează permanent sunt mai nebuni ca el. Dupa atâtea incidente cum sa lași liber un asemenea om. Este in pericol un intreg bloc. Incredibil ce se întâmplă.
    6
    58
  • postat de Andreea
    Vineri, 05 Ianuarie 2024 19:50
    46.97.176.***
    Dacă omul suferă de o boala psihică gravă si nu are aparținători, singura varianta ar fi o decizie a autoritatilor pentru internare nevoluntara intr-o unitate ce asigura îngrijiri de specialitate în condiții specific. Vecinii dansului ar trebui sa depună plângeri penale.
    7
    63

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.