Locurile rămase neatribuite în parcările din Galaţi îşi caută abonaţi

Locurile rămase neatribuite în parcările din Galaţi îşi caută abonaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Potrivit Primăriei Galaţi, locurile de parcare de domiciliu/reședință rămase neatribuite în zonele 1 A, B, C - Micro 21, 2A - Micro 20, 3B - Micro 19, 8B - Micro 39, 9C - Țiglina I, 10 A, B - Țiglina II, 19 A - Mazepa I pot fi rezervate începând de duminică, 4 februarie 2024, de la ora 08,00, până miercuri, 7 februarie 2024, la ora 07,59. Rezervarea se poate face numai prin accesarea aplicației informatice care este disponibilă la adresa https://parcari.primariagalati.ro.

După finalizarea perioadei de rezervare, în intervalul 7 februarie - 17 februarie 2024, cererea pentru atribuirea unui loc în parcarea de domiciliu/reședință poate fi încărcată exclusiv online, pe platforma https://parcari.primariagalati.ro alături de documentele menționate în Regulamentul prevăzut în Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 337/2021 cu modificările și completările ulterioare.

„Până la finalizarea perioadei de depunere a documentelor există posibilitatea modificării și completării acestora”, precizează Primăria.

Rezervarea și atribuirea locurilor de parcare din parcările de domiciliu/reședință se pot realiza doar de către persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care îndeplinesc cumulat următoarele condiții:

• au în proprietate/folosință un autovehicul;

• nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi contravenționale;

• au solicitat prin intermediul programului online de rezervare a locurilor de parcare postat pe site-ul www.primariagalati.ro.

Autovehiculul trebuie să fie cu Inspecția Tehnică Periodică (ITP) și asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) valabile la data depunerii cererii, să fie declarat și înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei Municipiului Galați, fără obligații de plată.

„Precizăm că acțiunea de rezervare a locului de parcare nu este decisivă pentru atribuirea locului de parcare”, subliniază Primăria.

Nu vor fi admise în procedura de atribuire a locurilor de parcare de domiciliu/reședință persoanele fizice care:

• nu pot dovedi domiciliul/reşedinţa în imobilele arondate parcărilor de domiciliu/reședință;

• solicită în calitate de proprietar, utilizator sau comodatar și au înregistrat la rolul fiscal sau la rolul fiscal al comodantului o construcție cu destinație de garaj în municipiul Galați;

• nu deţin un autovehicul în proprietate/folosință/utilizare;

• au efectuat rezervarea online ca deținător al unui autovehicul electric sau hibrid, dar documentele depuse nu confirmă această calitate;

• solicită atribuirea unui loc de parcare în temeiul Legii nr. 448/2006 republicată privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, întrucât dosarele de atribuire depuse de aceste persoane nu mai fac obiectul Regulamentului aprobat prin HCL 337/24.06.2021 cu modificările și completările ulterioare, conform dispozițiilor art. 1 alin. (2) și (3). Aceste dosare vor fi soluționate direct de către Serviciul Reparații Străzi, Siguranța circulației, Semaforizare din cadrul Primăriei Municipiului Galați.

Situaţiile prezentate nu sunt cumulative și vor fi verificate de Serviciul Administrare Parcări Rezidențiale, Asociații de Proprietari, din cadrul Primăriei municipiului Galați. Manualul de utilizare a aplicației informatice în vederea rezervării, tutorialul și arondarea imobilelor pot fi accesate pe site-ul www.primariagalati.ro la secțiunea Servicii electronice/Parcări de reședință.

Citit 6384 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2024 17:31

6 comentarii

  • postat de Mihaela
    Marți, 30 Ianuarie 2024 20:22
    5.13.172.***
    Este a patra oară când se face licitație pr aceleași locuri la aceleași blocuri. Încă o dată întreb. De ce nu se oferă șansa și la alte blocuri?
    0
    5
  • postat de Cristi
    Marți, 30 Ianuarie 2024 12:48
    77.244.247.***
    Se caută donatori, pardon doritori cu prea multi bani, este o logică cel puțin nedorita sa transformi o parcare de reședință în una cu plata pe motiv că ai turnat tu asfalt, care oricum era în atribuția ta sa o faci
    1
    23
  • postat de caraliu
    Marți, 30 Ianuarie 2024 07:24
    178.138.99.***
    in parcarea din M 20 riveranii parchează pe strada deoarece majoritatea locurilor sunt ocupate de mașinile geambașilor chiar și de o platformă. parcarea de pavele riscantă pentru luxații.sticle, cutii de pizza in urma traficului geambașilor.cine face curat ?
    1
    17
  • postat de Telu
    Marți, 30 Ianuarie 2024 02:48
    5.13.155.***
    Unele din cele parcari relatate in articol au fost cedate cu plata catre Gospodarire Urbana , si totul se taxeaza , toate parcarile [foste] numerotate au devenit platibile cu ora,pai nu trebuie sa se scoata bani de undeva si ptr salariile de acolo?, minciuni cu parcari cu domiciliu de resedinta.
    1
    22
  • postat de Nicusor
    Luni, 29 Ianuarie 2024 18:42
    5.13.222.***
    Mai este valabil contractul pentru servicii de marcaje exterioare și numerotare Micro 19, 20 si 39, atribuit firmei ARK Management Concept SRL ? Vezi: https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/205298-contract-pentru-marcarea-locurilor-de-parcare-din-micro-19-micro-20-si-micro-39
    5
    10
  • postat de Nicusor
    Luni, 29 Ianuarie 2024 18:42
    5.13.222.***
    Cand incep marcaje exterioare privind numerotarea codificată a locurilor de parcare din parcările de domiciliu/reședință în municipiul Galați din restul cartierului Micro 20 lucrarile fiind terminate din luna sept. 2023, mai putin cele din zona Bisericii "Sfanta Mucenita Filofteia" Galati ?.
    9
    15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.