Tânăr arestat după ce a furat o mașină din fața unei porți

Tânăr arestat după ce a furat o mașină din fața unei porți
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un individ certat cu legea, dat în urmărire națională pentru că se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea, a ajuns după gratii, după ce a furat un autoturism

Bărbatul avea de executat 8 ani și 8 luni de închisoare, în urma unei condamnări dispuse de Tribunalul Galați, pentru o tentativă la infracțiunea de omor. Pe data de 4 februarie, în jurul orei 8.30, polițiștii din Smârdan au fost sesizați telefonic de un cetățean în vârstă de 24 de ani, care a explicat că este plecat din țară și că, în noaptea de 3 spre 4 februarie, persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul pe care îl lăsase din cursul anului 2023 la adresa de domiciliu a unui prieten, din satul Mihail Kogălniceanu, comuna Smârdan, pentru a fi reparat.

Polițiștii au constatat că sesizarea se confirmă, iar cercetările au fost preluate de Serviciul de Investigații Criminale, Biroul Patrimoniu și Grupări Infracționale. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat și au început investigațiile pentru a dezlega ițele acestui caz.

"În cadrul verificărilor și cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că persoana care ar fi sustras, în noaptea de 3/4.02.2024, autoturismul parcat în fața unui imobil de pe strada Matei Basarab, satul Mihail Kogălniceanu, neasigurat și cu cheia în contact, s-ar fi deplasat în comuna Liești", ne-a spus agent-șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În jurul orei 1.00, un echipaj de la Secția 3 Poliție Liești a observat acest autoturism, care avea o deplasare nefirească pe DN 25, în interiorul localității, așa că a pornit în urmărirea sa, cu semnalele luminoase ale autospecialei în funcțiune, cu intenția de a-l opri pentru control. "Persoana aflată la volan ar fi refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor și ar fi mărit gradual viteza. Urmărirea a avut loc pe o distanță de câteva sute de metri, întrucât persoana de la volan l-ar fi abandonat în curtea unei unități de învățământ și ar fi fugit de polițiști, sărind mai multe garduri de la curțile imobilelor din zonă, nereușindu-se prinderea sa", a mai spus Ciprian Stoica.

Ulterior, pe 6 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale şi cei de la Poliția Comunală Smârdan, Secția 2 Poliție Rurală Smârdan și Secția 3 Poliție Rurală Liești au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea acestui furt. Oamenii legii au concluzionat că era vorba despre un bărbat de 23 de ani, domiciliat în satul Mihail Kogălniceanu.

"După probatoriul administrat în cauza penală, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului, pentru 24 de ore, urmând ca, ulterior, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive. De asemenea, s-a stabilit că cel în cauză era dat în urmărire națională, întrucât se sustrăgea de la executarea unei pedepse privative de libertate de 8 ani și 8 luni, în urma condamnării dispuse de Tribunalul Galați pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de omor. După expirarea celor 24 de ore de reținere, bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați", a concluzionat reprezentantul IPJ Galați.

Citit 2060 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.