Poşta Română intră în grevă generală de luni, 1 aprilie

Poşta Română intră în grevă generală de luni, 1 aprilie
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Salariaţii din Poşta Română au declanşat conflictul de muncă şi vor intra în grevă începând cu data de 1 aprilie 2024, ora 0.00.

Revendicările salariale ale angajaților reprezentați de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România sunt creșterea cu 400 de lei net a salariilor şi creșterea sporului de loialitate acordat celor cu un anumit număr de ani lucrați în Poșta Română.

"Îi rugăm pe beneficiarii serviciilor furnizate de Poșta Română, în principal pensionari și categorii sociale la fel de sărace precum poștașii, să ne fie alături și să ceară împreună cu noi de la managementul companiei și de la autoritățile competente rezolvarea cât mai rapidă a cererilor noastre", precizează un comunicat al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, sindicatul reprezentativ din companie.

"Foarte mulți dintre angajații Poștei Române au salariile la nivelul minimului pe economie. Din iulie 2024, când salariul minim va deveni 3.700 de lei, 18.000 dintre cei peste 21.000 de angajați ai Poştei Române, adică 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, vor avea salariul minim pe economie!", îşi motivează sindicaliştii revolta.

Citit 1990 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.