Ce prime de Paşte s-au primit la "Viaţa liberă"

Ce prime de Paşte s-au primit la "Viaţa liberă"
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Înainte de Paște, „Viața liberă” a publicat, așa cum o face de câțiva ani încoace, un articol referitor la primele acordate cu ocazia sărbătorilor pascale de unele dintre cele mai importante companii gălățene salariaților lor. Așa cum ați putut citi în textul respectiv, fiecare firmă a decis în dreptul său cât poate să le acorde propriilor angajați. Cei care au răspuns întrebărilor noastre au declarat prime cuprinse între 300 și 1.000 de lei net, bani în mână, pentru fiecare angajat. Însă „binevoitorii” ascunși în spatele tastaturii și ecranului sunt cu duiumul, așa că nu au lipsit remarcile malițioase, ori de-a dreptul răuvoitoare, la adresa ziarului sau a redactorilor. Tuturor acestora le răspundem aici.

Da, „Viața liberă” a acordat prime de Paște salariaților săi, în valoare de 1.000 de lei net, iar aceste „gesturi” ale conducerii ziarului sunt o obișnuință a ultimilor ani. Că e mult sau e puțin, fiecare decide în cazul său. Însă cel mai important este că orice fel de prime pe care „Viața liberă” le oferă angajaților săi provin nu de la buget, și nu din bani publici, ci din bani privați. 

„Viața liberă” nu a mai publicat până acum bonusurile oferite propriilor angajați, cum nu am spus nici despre problemele inerente unei redacții în anul de grație 2024, pentru că s-a considerat că acestea țin de bucătăria noastră internă și că mai important este ce scriem în ziar, nu ce pun redactorii pe masă. 

Acest demers de transparență al nostru ne așază într-o companie selectă și foarte restrânsă. Alături de Damen și Liberty, „Viața liberă” este singura companie sută la sută privată din Galați care declară cuantumul primelor acordate angajaților, celelalte firme din articolul citat fiind mai mult sau mai puțin conectate la bugetele locale sau de stat. Poate că, astfel, vor prinde curaj și alte firme din Galați pentru a deveni mai transparente. 

Citit 1616 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2024 17:48

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro