ULTIMA ORĂ. Muzeul de Artă Vizuală, deschis parțial pentru Noaptea Muzeelor

ULTIMA ORĂ. Muzeul de Artă Vizuală, deschis parțial pentru Noaptea Muzeelor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE 18 mai, ora 13,00. Muzeul de Artă Vizuală a decis, până la urmă, să își deschidă, parțial, porțile în această seară, pentru gălățenii care vor dori să îl viziteze, în cadrul evenimentului internațional „Noaptea Muzeelor”.  

"Din respect pentru publicul gălățean, Muzeul de Artă Vizuală Galați va avea ușile deschise în Noaptea Muzeelor, deși suntem alături de colegii noștri care protestează în întreaga țară, precum și de colegii din muzeu care au luat această decizie. Însă, arta este pentru oameni. De aceea, am decis ca în această seară, între orele 19,00 și 23,00, muzeul să fie deschis parțial, iar publicul gălățean să poată admira operele de artă expuse", sună anunțul primit pe adresa redacției. 


Am publicat deja o serie de articole în care se detaliază situaţia creată, în foarte multe mari instituţii muzeale din ţară, în urma refuzului guvernanţilor de a asculta protestele personalului din acestea, referitoare la salarizare şi condiţiile de muncă. În acest sens, am primit la redacţie un comunicat din partea echipei Muzeului de Artă Vizuală, care anunţă că instituţia poate fi vizitată gratuit mâine, dar în timpul zilei, evenimentele aferente Nopţii Muzeelor fiind anulate. 

"Pe 18 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor și, ca în fiecare an, intrarea la Muzeul de Artă Vizuală Galați va fi liberă.

Cu regret, dorim să anunțăm publicul că, într-un gest de solidaritate și susținere față de protestul sectorului muzeal, Muzeul de Artă Vizuală Galați nu va organiza evenimentul «Noaptea Muzeelor».

Înțelegem importanța și necesitatea de a susține cauzele care vizează îmbunătățirea mediului de muncă în instituţiile cu rol în gestionarea patrimoniului cultural național și recunoașterea valorii profesionale a personalului din muzee, înlăturându-se tratamentului discriminatoriu la adresa acestuia.

Mulțumind publicului pentru înțelegere și sprijin, îl așteptăm să ne viziteze, pe 18 mai, între orele 9,00 și 16,30, când intrarea va fi gratuită", sună anunţul.

Citit 1438 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Mai 2024 13:15

1 comentariu

  • postat de stiti cumva....
    Vineri, 17 Mai 2024 22:23
    84.117.46.***
    daca noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală , a lui tov. Fotea , din Parcul Rizer va fi deschis cu aceasta ocazie ?!...intreb doar..
    2
    18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.