Cercetător al Agenţiei Spaţiale Române, veşnic ataşat de CNVA

Cercetător al Agenţiei Spaţiale Române, veşnic ataşat de CNVA
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O vizită impresionantă a făcut ca sala amfiteatrului Colegiului Național „V. Alecsandri” să devină neîncăpătoare pentru numărul mare de invitați, care au participat la întâlnirea cu Florin Mingireanu, savant gălățean, fost elev al CNVA Galați.

Evenimentul, intitulat „Interferențe culturale, întâlniri alecsandrine” a avut loc vineri, 17 mai, și a strâns laolaltă sute de elevi ai colegiului gălățean, de la clasa a V-a până la a XII-a, pasionați de spațiul cosmic și dornici să primească sfaturi de la invitat. Acesta le-a povestit elevilor despre zborurile la mare înălțime, despre lansările efectuate din România, dar și din alte țări. Cei prezenți în amfiteatrul unității de învățământ au primit și sfaturi despre școală, studiu, seriozitate, dar mai ales despre curiozitate. Finalul întâlnirii a fost unul plin de emoție, elevii adresând întrebări despre cum se pot construi rachetomodele, solicitând informații despre zboruri sau alte lucruri din domeniul științelor aerospațiale.

Florin Mingireanu este absolvent al Colegiului Național „V. Alecsandri” Galați, în prezent ilustru cercetător în cadrul Agenției Spațiale Române (ROSA). Savantul cu origini gălățene a efectuat lucrări de cercetare la mai multe instituții de învățământ superior bucureștean, printre care amintim: Facultatea de Fizică București, Academia Tehnică Militară, Universitatea Louisiana din SUA. Șef al Departamentului de Propulsie de la ROSA, acesta este angrenat în proiecte naționale și internaționale axate pe cercetări în domeniul sistemelor de propulsie (motoare de rachetă), dezvoltarea zborurilor cosmice, construirea de drone performante.

Din 2017, Florin Mingireanu este delegat al României la Agenția Spațială Europeană, savantul gălățean colaborând cu departamente din cadrul NASA, în cadrul unor proiecte de cercetare.  Acesta a promis că se va mai întoarce la Galați, unde se simte acasă și mai ales va vizita Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, de care s-a despărțit în urmă cu câteva zeci de ani, dar de care se simte veșnic atașat, considerând că anii de liceu și cunoștințele solide dobândite la renumitul colegiu din Galați și-au pus temeinic amprenta asupra dezvoltării sale personale și profesionale. 

Galerie de imagini

Citit 834 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2024 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.