Recital de clasă, la „Viața liberă”. Mari artişti îi susţin pe cei în devenire (FOTO)

Recital de clasă, la „Viața liberă”. Mari artişti îi susţin pe cei în devenire (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Talent, pasiune, voci de aur și o atmosferă similară cu cea din marile săli de spectacole, doar că mai intimă şi mai caldă. Aşa a fost, duminică seară, în redacția „Vieții libere”, la un recital de suflet.

Efortul colegilor care au pregătit ediţia de luni a ziarului, precum şi disponibilitatea publicului de a ne fi alături au fost pe deplin răsplătite de un spectacol de zile mari, susținut de maestrul Valentin Vasopol, prim tenor la Teatrul Național de Operă și Operetă Galați și profesor de canto, muzică ușoară la TheoMusic Academy şi de invitaţii săi. Vocea minunată a tenorului a fost acompaniată la pian de artista Ludmila Calalb, pianist la Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați. Și, pentru ca spectacolul să fie complet, alături de ei ne-au delectat tineri talentați care au susținut minirecitaluri de pian, respectiv ne-au încântat cu vocile lor, transformând spaţiul cultural deschis pe care l-am amenajat la sediul redacţiei într-o scenă de spectacol adevărată. Așa cum era de așteptat, maestrul Valentin Vasopol, elegant și cu seriozitatea care îl caracterizează, a deschis spectacolul, ca şi când s-ar fi aflat pe o mare scenă, cu „Occhi di fata”, compusă de Luigi Denza, acompaniat la pian de Ludmila Calalb.

De altfel, pianul nostru a fost în sine vedeta serii, toţi cei prezenţi apreciindu-i sunetul. A urmat un moment susținut la pian de Darius Vadana, care este elev al Școlii de Canto TheoMusic Academy, fiind în clasa a V-a, la Liceul de Arte din Brăila. A urmat din nou Valentin Vasopol care a interpretat aria ”Gânduri”, din opereta "Lysistrata" de Gherase Dendrino. Apoi, Andreea Radu a interpretat piesa „Te ştiam numai din nume”, compusă de Eugen Doga, pe versuri de Veronica Micle. Andreea este și ea elevă a școlii de canto TheoMusic Academy și câștigătoare a numeroase premii și trofee la concursurile naționale și internaționale. Teodora Ion, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială Nr. 25 Galați, care studiază pianul la centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galați a urmat, cucerind asistenţa cu prezenţa şi degetele ei fermecate. Ana Onofrei, de 23 de ani, şi ea elevă a Theomusic Academy, ne-a smuls tuturor lacrimi cu melodia „Rugă pentru părinți” (versuri Adrian Păunescu, muzică Ştefan Hruşcă), atât pentru părinţii care încă ne sunt alături, cât şi pentru aceia care ne privesc de Sus. Valentin Vasopol a uimit apoi asistenţa cu o altă canzonettă celebră,  "Dicitencello vuje" de R. Falvo. Recitalul a continuat cu Andrei Teodor Găiceanu, elev în clasa a IV-a la Școala Gimnazială Nr. 25 Galați, care a susținut la pian un moment artistic, animându-ne de ritmuri de polcă şi nu numai. Andrei studiază pianul la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați, unde este elev în anul II, la clasa profesorului Olga Chiciuc. Finalul a fost unul grandios, tenorul Valentin Vasopol cântând „Core-n grato” de S. Cardillo, și „Bagă, Doamne, luna-n nor” de T. Brediceanu, două piese despre care artistul ne-a declarat că îi sunt foarte dragi și pe care le cântă de fiecare dată cu mare plăcere. 

Mulţumim tuturor artiştilor pentru prezenţă, pentru profesionalism şi pentru bucuria pe care ne-au adus-o în suflete! Totodată, spunem şi pe această cale că uşile ne sunt deschise pentru profesorii care doresc să-şi scoată "puii" la rampă, singura noastră dorinţă fiind să-i promovăm şi să-i susţinem pe toţi copiii talentaţi ai Galaţiului.

Citit 1811 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2024 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.