Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați va reprezenta România la prestigiosul concurs internațional "Ecotrophelia Europe 2025", după ce biscuiții cu cremă "Foodcell high proteic snack" au cucerit juriul "Ecotrophelia România".
"FoodCell" este o delicioasă gustare proteică formată din biscuiți obținuți din hrișcă și zară și cremă tartinabilă din zară și proteine din zer. Gustarea, destinată iubitorilor de natură, sport și aventură, prezintă un excelent raport al aminoacizilor esențiali, furnizând electroliți pentru refacere, fosfolipide, flavonoide cu rol antioxidant și carbohidrați cu indice glicemic scăzut. Produsul oferă un plus de energie pentru activități recreative și sportive, adresându-se și persoanelor care suferă de intoleranță la gluten. FoodCell este un produs inovativ obținut din ingrediente locale cu valoare nutrițională mare.
Coordonatorii lucrării premiate sunt profesorii Daniela Borda, Felicia Stan, Iulia Lidia Bleoncă și Corina Neagu, alături de care au contribuit studenții Daniela Țiuleanu, Iulia Ștefania Glugă, Alexandra Daniela Stănică, Denisa Tatiana Leonte și Liviu Petrisor Postolache. La dezvoltarea produsului, echipa a fost susținută financiar de sponsorul Prutul SA.
Faza internaţională a competiţiei va avea loc în Germania, în perioada 7-8 octombrie 2025.