Elev de liceu înjunghiat la Colegiul Tehnic "Radu Negru" - UPDATE

Elev de liceu înjunghiat la Colegiul Tehnic "Radu Negru" - UPDATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii gălăţeni au declanşat o anchetă şi fac cercetări după ce, marţi după-amiază, un elev de clasa a XI-a al ColegiulTehnic "Radu Negru"  a fost înjunghiat cu un briceag de către un alt liceean, cu un an mai mare. Incidentul s-a produs în curtea liceului.

"Un incident s-a produs marţi după-amaiză în curtea unui liceu din Galaţi. Un elev a fost înjunghiat cu un briceag. În acest caz se fac cercetări. Au fost identificate cinci persoane implicate în acest conflict şi a început cercetarea pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Elevul înjunghiat a fost dus la dispensarul unităţii de învăţământ şi transportat apoi la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi. Medicii spun că pacientul se află în afara oricărui pericol şi că, în momentul de faţă, se află sub observare medicală în secţia de chirurgie toracică a unităţii medicale.  

„În urma analizelor, medicii au constatat că victima a suferit o leziune superficială la nivelul plămânului stâng, care nu i-a pus viaţa în pericol. Deşi nu a avut nevoie de intervenţie chirurgicală, pacientul rămâne internat în secţia de Chirurgie toracică, sub supravegherea personalului medical”, ne-a declarat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Conflictul în urma căruia elevul respectiv a fost lovit cu un briceag ar fi apărut după ce unul dintre liceeni care învăţa în clădirea fostului Liceu "Traian", care face parte acum din Colegiul  tehnic "Radu Negru", s-a împiedicat, iar un altul a râs de acesta. Primul a reacţionat lovindu-l pe cel care îl ironizase. Din primele informaţii, se pare că elevul lovit a chemat în sprijinul său un grup de elevi de la un alt liceu. De aici a părut un conflict soldat în cele din urmă cu înjunghierea unuia dintre liceeni.

Directorul unităţi de învăţământ, Gabriel Gogoncea, a declarat că aşteaptă rezultatele anchetei oamenilor legii şi că elevii liceului implicaţi în conflict vor fi propuşi pentru exmatriculare. În acelaşi timp, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi au anunţat declanşarea unei anchete.


UPDATE 13:50

Incidentul petrecut marţi la „Radu Negru” ne-a fost relatat de către Gabriel Gogoncea, directorul unităţii şcolare. „Totul a început de la un conflict minor, care a degenerat însă. Unul dintre elevii  noştri, care are un ochi de sticlă, George Petrea s-a împiedecat de scări. Alt elev, Radu Bratu, s-a răstit la el şi i-a spus că-i chior. George Petrea s-a enervat şi i-a tras un pumn.

Supărat, Radu Bratu i-a sunat pe foştii colegi de la Metalurgic, care au venit să-l bată pe Petrea. Nu se ştie de ce, Adrian Şerban, elev în clasa a XI-a  a apărut şi el acolo. Probabil a vrut să se dea cocoş.

Unul dintre elevii de la Metalurgic, Florin Gârneaţă, l-a înjunghiat cu un briceag pe la spate. Am chemat imediat Salvarea şi am sunat la Poliţie. Andrei Şerban a fost dus la spital, iar bătăuşii au fost duşi la poliţie pentru declaraţii”, ne-a declarat Gabriel Gogoncea, directorul Colegiului „Radu Negru”.

Acesta susţine că atât Radu Bratu, cât şi Adrian Şerban erau cunoscuţi ca fiind elevi problemă. Ei au mai fost mutaţi pe motive disciplinare de la alte licee. „Sunt cunoscuţi pentru că aveau gura mare şi se iscau scandaluri în jurul lor. Toţi cei trei elevi de la liceul nostru implicaţi în acest incident vor fi propuşi pentru exmatriculare în cadrul consiliului profesoral” am mai precizat directorul liceului.  

Fără uniformă, fără paznic

Directorul de la „Radu Negru” recunoaşte că în momentul altercaţiei nu era nici agent de pază nici paznic în şcoală, din motive de organizare internă: „Chiar dacă ar fi fost paznic, nu s-ar fi putut preîntâmpina incidentul. Nici elevii noştri nu poartă uniformă şi i-ar fi lăsat să treacă. Dar de faţă a fost profesorul de serviciu, fostul director, Dima Costică. Acesta a intervenit prompt, i-a alungat, când a auzit că făceau gălăgie. Chiar înainte să plece, unul dintre elevii de la Metalurgic l-a înjunghiat pe elevul nostru. Nu putea nimeni să prevadă aşa ceva” mai spune directorul Gogoncea.

Inspectorul general-adjunct, Onuţ Atanasiu susţine că ISJ a trimis deja o comisie formată din doi inspectori şcolari la faţa locului, pentru o  anchetă.  

Cercetat pentru vătămare corporală

Comisar Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ, susţine că cei  cinci elevi implicaţi în acest incident au fost interogaţi şi vor fi cercetaţi  penal pentru tulburarea liniştii publice şi ultraj împotriva bunelor moravuri. În plus, în funcţie de numărul zilelor de spitalizare şi de analizele de pe certificatul medico-legal, agresorul va fi cercetat pentru vătămare corporală.

Citit 4018 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2011 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.