Conflict cu focuri de armă pe malul bălții Potcoava / UPDATE

Conflict cu focuri de armă pe malul bălții Potcoava / UPDATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat  care încerca să pescuiască ilegal în balta privată Potcoava, din apropierea localității Braniștea, a fost împuşcat cu o armă neletală de către administratorul bălţii. Victima a suferit leziuni în zona gâtului şi la tâmplă şi a fost preluat de către un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul de Urgenţă Galaţi. 

"Cazul a fost sesizat prin numărul de urgenţă 112. Un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului, pacientul a fost preluat şi transportat la spital. Starea lui este stabilă în acest moment", a declarat dr. Angel Trifan, medicul coordonator al SMURD Galaţi.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Cristina Tatulici, din primele informaţii obţinute de către oamenii legii în acest caz rezultă faptul că patru persoane ar fi fost surprinse de proprietarul bălţii respective încercând să pescuiască ilegal. A apărut astfel un conflict între braconieri și administratorul bălții.


 

La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi de la Secţiei 1. Poliţiştii i-au identificat pe Cătălin B., fără ocupaţie, fără antecedente penale, Lucian C., de 34 ani, fără ocupatie, cu antecedente penale şi Gheorghe B., de 40 ani, fără ocupaţie, cunoscut cu antecedente penale, toţi din comuna Braniştea. Cel de-al patrulea suspecta a reuşit să fugă, dara fost prins la scurt timp de poliţişti. Acesta a fost identificat ca fiind Ionel C., de 35 ani.

„În urma primelor verificări efectuate de poliţişti şi a audierii proprietarului amenajării piscicole s-a stabilit faptul că acesta, în jurul orei 06,30, i-a surprins pe cei patru bărbaţi în timp ce pescuiau ilegal, folosind plase tip monofilament”, ne-a declarat comisarul Cristian tatulici, purtătorul de cuvânt de la IPJ Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, în momentul în care suspecţii au strâns plasele pentru a pleca, Dumitru P. i-a somat să se oprească, dar cei patru s-au îndreptat către acesta cu intenţia de a-i răsturna barca în care se afla, motiv pentru care bărbatul a făcut uz de armă, trăgând mai multe focuri cu un pistol cu bile din cauciuc, pe care îl deţine în mod legal, având autorizaţie din 24 ianuarie 2009.

„Proprietarul bălţii şi fiul său au reuşit să imobilizeze trei dintre braconieri, al patrulea reuşind să fugă, fiind găsit la scurt timp de către poliţişti. Plasele tip monofilament au fost confiscate, iar cele 35 kg. peşte din specia crap şi 150 kg. peşte din specia novac, care au fost găsite abandonate pe malul bălţii au fost restituite proprietarului”, a adăugat  purtătorul de cuvânt al IPJ.

Se pare că nu este prima dată când Dumitru P. face uz de armă. În anii precedenţi, ca urmare a unor conflicte similare între braconieri şi administratorul bălţii Potcoava, acesta şi-a mai utilizat arma din dotare, în condiţiile prevăzute de lege. După evenimentul de ieri, cei patru braconieri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi deţinere şi folosire ilegală de plase tip monofilament. Totodată, poliţiştii continuă cercetările şi pentru a se stabili dacă proprietarul bălţii a folosit, şi de această dată, pistolul în condiţiile prevăzute de lege. (Teodora Miron)

Citit 3186 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2012 17:18

7 comentarii

 • postat de Catalin
  Duminică, 25 Martie 2012 08:54
  Ar fi bine ca autorii sa fie mai atenti la ce scriu: Purtatorul de cuvant al IPJ, este de sex feminin si se numeste, Cristina Tatulici si nu Cristian tatulici.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ipsi
  Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 11:15
  toate satele de prin imprejurimi sunt alimentate cu peste braconat din aceasta balta .
  bravo patronului. dar totusi .... paznicii ptr. ce sunt angajati ?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de vali
  Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 09:46
  bravo propietarului. in tara asta in care numai hotii sunt aparati ,trebuie sa-ti faci singur dreptate.toata legislatia si judecatorii apara hotii pe banii celor care platesc la bugetul de stat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 09:26
  ce bine ar fi daca si politia de frontiera ar mai impusca si braconierii de pe dunare si siret!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicu-
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 20:35
  Pentru IONEL. Nu crezi ca pe proprietatea privata, neinvitat nu ai ce cauta? Si asa nu ne apara nimeni .Pe proprietate privata ,daca se constata ca ai intrat fraudulos ,indiferent ce sa intamplat,proprietarul nu ar trebui trebui sa pateasca nimic.Vezi si tu crimele ,jafurile si suferintele celor calcati de hoti .Si multi scapa cu pedepse usoare, s-au fara.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dana
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 19:16
  invata sa vorbeti si apoi sa scrii! in primul rand e proprietate privata! omul face ce vrea pe terenul lui!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ionel
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 16:08
  pai daca i-a surprins pescuind ilegal de ce nu a sunat la politie? asa se face acum? l-ai prins, l-ai impuscat? in acest mai bine te pregatesti si tu: te-a prins...impusca-l.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.