Frig şi ceaţă groasă la „Nae Leonard”: Ameninţări şi reacţii năucitoare după protestul artiştilor

Frig şi ceaţă groasă la „Nae Leonard”: Ameninţări şi reacţii năucitoare după protestul artiştilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ex-managerul Florin Melinte a încercat să-şi retragă demisia din funcţia de director, dar fără succes * Şi-a păstrat, însă, calitatea de salariat al teatrului şi, potrivit primarului Dumitru Nicolae, se află, în prezent, în concediu de odihnă * Edilul susţine că a numit-o director interimar pe Laura Sava şi promite că va face linişte în teatru *

După protestul spontan al artiştilor Teatrului Muzical „Nae Leonard” de sâmbătă după-amiază, reacţiile, dar în special încercările de intimidare nu au întârziat. Vă reamintim că, în frigul crâncen al sălii, chiar înaintea spectacolului de revistă „Pierduţi în dragoste”, artiştii s-au revoltat împotriva indiferenţei cu care sunt trataţi de aproape două luni de către autorităţile locale şi lăsaţi „pradă neînţelegerii, hazardului şi fărădelegii”. Cu decenţă, artiştii, prin vocea lui Ionuţ Negrişanu, nu au făcut decât să se roage de autoritatea locală să pună capăt vidului de putere existent la cârma teatrului şi să aibă parte de pacea mult-dorită. După cum am aflat pe surse, artiştii teatrului care au participat la acţiune au primit ameninţări mai mult sau mai puţin voalate din partea Laurei Sava şi li s-a pus în vedere „să nu (se) mai repete” gestul de sâmbătă. Frigul, însă, a devenit şi mai aprig. Dacă sâmbătă balerinele şi actriţele au înfruntat cele 14 grade îmbrăcate în rochii scurte şi decoltate, duminică artiştii au fost siliţi să joace în „La Boheme” la o temperatură de doar zece grade Celsius!

Artiştii au trăit un adevărat şoc emoţional atunci când au citit „manager Florin Melinte” trecut pe caietul de spectacol al reprezentaţiei de duminică... 29 februarie (!). Şi nu este câtuşi de puţin un document mai vechi, pentru că distribuţia din caiet a respectat-o întocmai pe cea de pe scenă, menţionând inclusiv debutul Arlindei Morava.

Melinte a încercat să dea înapoi

Primarul Dumitru Nicolae a aflat din "Viaţa liberă" despre acţiunea artiştilor de la Muzical şi nu a fost deloc încântat. Nicolae susţine că, în acest moment, în teatru se desfăşoară un control din partea Primăriei pe toate palierele de decizie: financiar, economic, etc. „Se verifică porcăriile făcute de fostul director pe baza reclamaţiilor pe care le-am primit”, ne-a declarat Nicolae. Primarul ne-a dezvăluit faptul că Florin Melinte a încercat să-şi retragă demisia din funcţia de manager: „Melinte nu mai este director. A revenit însă după o lună şi a făcut hârtie că îşi retrage demisia, susţinând că a făcut o greşeală. Nu şi-a retras nimic. În acest moment este în concediu de odihnă, pentru că nu mai este director, dar este angajat al teatrului. În funcţia de director interimar am numit-o pe Laura Sava. Ea ţine loc de director până când va fi organizat concursul pentru postul de manager. Aşteptăm să ne spună Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici când se organizează concursul şi cine poate să participe”, ne-a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Edilul nu ne-a putut spune de ce artiştii sunt nevoiţi să-şi rişte sănătatea jucând şi făcând repetiţii la temperaturi extreme şi ne-a trimis să îl întrebăm de ce instituţia nu are pic de căldură pe fostul manager, Florin Melinte.

Artiştilor care au protestat sâmbătă, primarul Dumitru Nicolae le-a răspuns năucitor: „Artiştii să fie siguri că o să fac ordine în teatru. Cei în plus nu au decât un singur drum: afară! O să fac ordine!”.

Poate că marţi, la şedinţa Consiliului Local, situaţia năucitoare în care se scaldă instituţia reprezentativă care este Teatrul Muzical „Nae Leonard” şi oamenii ei se va limpezi.

Citit 4774 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2012 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.