Dosarele legate de Aviasan au plecat la DNA
Foto: Foto: Sorin Pană

Dosarele legate de Aviasan au plecat la DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Afacerea Aviasan” sau mai exact dosarele anchetei referitoare la înghiţirea a 40 de hectare de teren au plecat spre Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) încă de anul trecut. Vorbim aici de dosarele 3506/233/2007 şi 1906/C/2006.

Primul este cel în care printr-o ordonanţă preşedinţială s-a cerut o hotărâre care să ţină loc de act de vânzare-cumpărare. Judecătorul a admis în parte acţiunea prin care se „constată perfectă vânzarea-cumpărarea imobilului situat în comuna Vânători, judeţul Galaţi, între reclamanta SC Fitocom Serv SRL şi SC Aviaţia Utilitară Tuzla SA”. Această decizie a stat la baza tunului imobiliar estimat a se ridica la 40 de milioane de euro.

„Primul dosar, 3506/233/2007, a fost trimis, din data de 2 noiembrie 2011, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, iar cel de-al doilea, având în vedere că se referă la aceleaşi părţi şi are acelaşi obiect, a fost ataşat, cel mai probabil, primului, plecând în aceeaşi direcţie. Pentru acesta din urmă verificările sunt mai dificile, din cauză că trebuie căutat în opisurile vechi ale instanţei”, ne-a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Judecătoriei, magistratul Răzvan Dicu.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, ne-a declarat însă că instituţia că nu poate face nicio declaraţie legată de calitatea în care l-au chemat miercuri pe Boldea la sediu.

Citit 2178 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.