Aura Luchiniuc, arestată în dosarul Boldea. ICCJ a admis recursul DIICOT - UPDATE
Foto: Foto: Sorin Pană

Aura Luchiniuc, arestată în dosarul Boldea. ICCJ a admis recursul DIICOT - UPDATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 10:50 - Aurica Luchiniuc, la un pas de Arest. Fostul subprefect va fi prezentat Curţii de Apel pentru confirmarea mandatului

Potrivit surselor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Aurica Luchiniuc, fostul subprefect de Galaţi acuzat în dosarul ţepelor imobiliare alături de Mihail Boldea şi ale 20 de persoane se află acum la Serviciul Urmăriri. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis ieri recursul procurorilor DIICOT Galaţi, care au atacat hotărârea prin care Aurica Luchiniuc primea doar interdicţia de a părăsi localitatea şi a dispus arestarea acesteia. În consecinţă, poliţiştii gălăţeni vor trebui să facă astăzi demersurile pentru încarcerare.

„Persoana în cauză se află la Serviciul Urmăriri şi urmează a fi prezentată în cursul zilei de astăzi la Curtea de Apel pentru confirmarea mandatului de arestare. După această formalitate, va fi introdusă în arest”, ne-a declarat astăzi cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

 Alături de Aurica Luchiniuc mai sunt arestate, în aceeaşi cauză, încă şapte persoane, una dintre ele fiind deputatul Mihail Boldea, adus aseară în arestul IPJ Galaţi după ce s-a predat la ambasada României din Kenya. (Mariana Constandache)


Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au judecat ieri recursul în cazul celor din "lotul Boldea" au admis în parte recursul DIICOT, dispunând arestarea pentru 30 de zile a Auricăi Luchiniuc. Aceasta a ajuns ieri la Galaţi după recurs, iar astăzi ar urma să intre în arest. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursurile celorlalţi şase arestaţi care au contestat decizia Curţii de Apel Galaţi.

Instanţa supremă a respins recursurile celor şase arestaţi în dosarul de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care a produs un prejudiciu de peste un milion de euro şi în care este acuzat şi deputatul Mihail Boldea.

 

Instanţa a dispus ca avocata Mihaela Bolboceanu să fie cercetată în stare de libertate, aşa cum a dispus Curtea de Apel Galaţi. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Citit 4073 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Martie 2012 10:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.