Vezi cum şi-au pierdut tutunul pe drum traficanţii de ţigări care au făcut contrabandă de Paşte!

Vezi cum şi-au pierdut tutunul pe drum traficanţii de ţigări care au făcut contrabandă de Paşte!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Peste 25.000 de ţigarete moldoveneşti au fost capturate de Paşte de poliţiştii de frontieră *

Sărbătorile Pascale au constituit un bun prilej pentru contrabandiştii de tutun moldovenesc să încerce să îşi rotunjească veniturile la Galaţi. Amatorii de tutun ieftin au rămas însă cu buza umflată, după ce peste 25.000 de ţigări de diverse mărci au fost descoperite la controalele de frontieră sau chiar au intrat în România, fiind ulterior interceptate în trafic, în Galaţi.

Ţigări în grila de aerisire şi în pneuri

Primul transport de ţigări clandestine a fost demascat la PTF Galaţi-Rutier, în maşina lui Valeriu B., de 28 de ani, un cetăţean moldovean care vroia să intre în România. În urma verificării autoturismului Lancia Lybra pe care acesta îl conducea, poliţiştii de frontieră şi vameşii au descoperit în grila de aerisire a maşinii, într-un loc special amenajat, 4.160 de ţigarete marca Plugarul, care nu fuseseră declarate şi care urmau să ajungă în Galaţi pentru a fi vândute pe „piaţa neagră”.

Tot în acelaşi punct a fost reţinut un al doilea contrabandist, care a încercat să introducă în ţară 13.880 de ţigări mărcile Plugarul şi Winston. Ştefan F.T., de 30 de ani, cetăţean român, nu a reuşit să treacă de control precum gâsca prin apă, poliţiştii şi vameşii verificându-i cu atenţie Peugeotul 607 cu care se întorcea din Republica Moldova. Autorităţile au descoperit marfa ascunsă în pneurile maşinii.

A rămas fără Volvo

I s-a întâmplat unui alt basarabean, care a reuşit să ajungă în Galaţi cu un Volvo S80, cu care se pregătea să le livreze 8.000 de ţigări marca Winston „dealerilor” locali. Mihail T., de 43 de ani, a fost urmărit de poliţiştii de frontieră şi oprit în trafic. Moldoveanul şi maşina sa, despre care poliţiştii aveau informaţii că transportă marfă de contrabandă, au ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră. „Au fost descoperite în două locaşuri special amenajate prin decuparea în tabla din traversa de sub schimbătorul de viteze şi între bordul autoturismului şi habitaclul motorului 8.000 ţigarete, marca Winston Blue”, explică cms. Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Deoarece şi-a modificat maşina pentru a fi sigur că ţigările nu îi vor fi găsite, basarabeanul a rămas fără bolidul a cărui valoare poate ajunge la circa 50.000 de euro.

„În toate cele trei cazuri, ţigările au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferii au fost sancţionaţi cu amenzi a căror valoare totală este de 18.000 de lei”, a completat cms. Irimia.

Citit 1999 ori Ultima modificare Marți, 17 Aprilie 2012 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.