Boala Lyme îi pândeşte pe gălăţeni! Sfaturi împotriva căpuşelor

Boala Lyme îi pândeşte pe gălăţeni! Sfaturi împotriva căpuşelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultima săptămână, la Spitalul de Boli Infecţioase s-au prezentat 99 de persoane muşcate de căpuşe, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP). De la începutul anului, au fost 267 de cazuri de muşcături pentru care s-a prescris tratament preventiv, iar unii dintre pacienţi au suferit şi intervenţii chirurgicale în vederea îndepărtării căpuşelor sau a resturilor acestora.

Două suspiciuni de Lyme

Două dintre cazurile acestei săptămâni au fost confirmate clinic cu boala Lyme, pentru stabilirea diagnosticului sunt aşteptate rezultatele analizelor. În prezent, persoanele sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase. Unul dintre pacienţi este un bărbat în vârstă de 43 de ani din Fârţăneşti. Acesta era pe câmp în momentul în care l-a muşcat o căpuşă de gât, în urmă cu o săptămână. Îi este teamă de cum va evolua starea sa şi speră ca rezultatele analizelor să infirme suspiciunea de boală Lyme.

„De la începutul anului, au fost patru cazuri de suspiciuni de boală Lyme. Primele două au fost infirmate de Institutul Cantacuzino. Autorităţile trebuiau să ia toate măsurile împotriva căpuşelor până în data de 15 mai. Acest termen a expirat şi începând de săptămâna viitoare, vom începe controalele pentru a vedea cum s-au ocupat de această problemă. Sfătuim gălăţenii să aibă grijă în continuare şi să poarte îmbrăcăminte şi încălţăminte potrivită”, a explicat Valentin Boldea, directorul DSP.

Citit 4019 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2012 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.