Alarmant! Tot mai mulţi şoferi se urcă la volan în stare de ebrietate

Alarmant! Tot mai mulţi şoferi se urcă la volan în stare de ebrietate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circulaţia pe drumurile publice nu este pusă în pericol doar de vitezomani sau şoferi fără permis, ci şi de cei care amestecă alcoolul cu volanul! Într-o singură zi, doi şoferi au fost depistaţi în trafic, la Schela şi, respectiv, Galaţi, având alcoolemii care le-au adus dosare penale.

Ion B., de 39 de ani, din Corod, şoferul unei autoutilitare, a fost oprit în trafic la Schela. Mirosul de alcool emanat de conducătorul auto i-a determinat pe poliţişti să-l testeze cu etilotestul. Rezultatul de 0,94 la mie alcool pur în aerul expirat l-a trimis pe şoferul autoutilitarei direct la spital.

Alcoolul i-a dat curaj şi unui gălăţean de 54 de ani, care ar fi scăpat poate de controlul poliţiei dacă nu ar fi circulat cu viteză prea mare. Echipajul a oprit autoturismul pentru că circula cu o viteză de 81 km/h, pe o porţiune din bd. George Coşbuc pe care limita de viteză este de 60km/h. Deoarece mirosea a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Urgenţă pentru recoltarea probelor biologice.

Cei doi şoferi sunt cercetaţi penal şi riscă să fie pietoni pentru o bună perioadă de timp.

Citit 1575 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2012 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.