Gălăţenii se plimbă înarmaţi până în dinţi!

Gălăţenii se plimbă înarmaţi până în dinţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • * În ultima vreme a crescut numărul actelor de violenţă la care s-au folosit pistoale şi săbii * Într-o singură zi de verificări întâmplătoare, poliţiştii au dat peste o mulţime de arme *

 

Patru arme confiscate şi trei dosare penale sunt rezultatele unei acţiuni pe care poliţiştii Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Galaţi au făcut-o în stradă, săptămâna trecută, în doar o singură zi. Cu ajutorul colegilor de la Poliţia Rutieră, aceştia au verificat mai multe autoturisme din trafic, în care au găsit cuţite şi săbii, după preferinţele şi... nevoile posesorilor.

Fără permis, dar cu baionetă

Traian N., de 42 de ani, un tulcean care locuieşte fără forme legale în Galaţi, a fost primul şofer care a picat în plasa echipelor de control, care l-au oprit în trafic în zona Liceului Metalurgic. În urma controlului, echipa mixtă a constatat că bărbatul încălca legea de două ori. În portiera din stânga faţă şoferul avea un cuţit tip baionetă de 31 de centimetri, cu lama rabatabilă, dar nu deţinea permis de conducere, acesta fiindu-i suspendat. Drept urmare, tulceanul s-a ales cu două dosare penale, unul pentru port ilegal de armă, iar celălalt, pentru conducere fără permis.

Săbii şi pistoale

Necazuri cu legea are acum şi un alt şofer, din maşina căruia poliţiştii au ridicat un mic arsenal. Valerică M., de 35 de ani, din Galaţi, se plimba cu maşina având drept bagaj două săbii, una cu lamă de 69 de centimetri şi o alta cu tăişul de 60 de centimetri, motiv pentru care s-a ales şi el cu dosar penal pentru port ilegal de armă albă.

"Coleg" de anchetă cu cei doi amatori de arme albe este şi un alt bărbat, pasionat de pistoale. "Cu ocazia acţiunii, poliţiştii l-au depistat şi pe Eduard M. de 42 ani, din Galați, care deținea ilegal la domiciliu un pistol de tir cu aer comprimat, armă supusă regimului autorizării", a specificat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 2378 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2012 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.