UPDATE - Un om de afaceri şi un militar, reţinuţi de către DNA. Posibile legături cu cazul Boldea

UPDATE - Un om de afaceri şi un militar, reţinuţi de către DNA. Posibile legături cu cazul Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 13:30 - Există informaţii potrivit cărora cazul celor doi are legătură cu deputatul gălăţean Mihail Boldea, aflat în arestul Inspectoratului de Poliţie Galaţi. Amănunte în ediţia de mâine a Vieţii libere!


UPDATE - Joi, 28 iunie 12:00

Cele două persoane din Galaţi reţinute seara trecută de către procurorii DNA sunt Troacă Daniel, care este acuzat de trafic de influenţă şi Marin Nicolae, care este acuzat de complictate la comiterea infracţiunii, ambii fiind iniţial calificaţi de către procurori într-un comunicat de presă ca fiind "persoane fără calitate specială". Ulterior DNA a adus o rectificare comuncatului de presă, precizând că Troacă este subofiţer în cadrul unei unităţi militare din Galaţi, iar Marin, administrator al unei societăţi comerciale.

 

Ei sunt acuzaţi că ar fi pretins de la o persoană aflată în arest 400.000 de lei pentru a interveni pe lângă poliţişti şi procurori, astfel încât aceştia să nu mai ceară instanţei prelungirea mandatului de arestare.

"În cursul lunii aprilie 2012, inculpatul Troacă Daniel a pretins de la o persoană aflată în stare de arest preventiv suma de 400.000 lei susţinând că, în schimbul banilor, va interveni pe lângă reprezentanţi ai autorităţilor judiciare (ofiţer de poliţie, procuror) pentru ca aceştia să nu mai solicitate instanţei de judecată prelungirea măsurii arestării preventive pentru persoana în cauză. În demersul său, Troacă Daniel a beneficiat de ajutorul inculpatului Marin Nicolae care i-a intermediat o întâlnire cu ofiţerul de poliţie şi care a acceptat să intermedieze şi remiterea unei tranşe din banii pretinşi către ofiţerul de poliţie şi procuror" se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Anchetatorii mai susţin în comunicat faptul că inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile care li se aduc şi că au dispus reţinerea celor doi pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.


Miercuri, 27 iunie 21:10 - Miercuri seara, procurorii DNA au reţinut un om de afaceri din Galaţi şi un cadru militar activ de la o unitate militară din oraşul nostru. Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă emisă de către procurori, urmând să fie propuşi la arestare. Informaţii preliminare apropiate anchetei arată că persoanele în cauză ar fi acuzate de trafic de influenţă. Mai precis aceştia ar fi pretins patru miliarde de lei vechi pentru a interveni în cazul unei persoane, promiţând că vor ajuta acea persoană să scape de puşcărie.

Citit 4996 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.