102 incidente au fost semnalate la alegerile locale

102 incidente au fost semnalate la alegerile locale
Foto: Ionatan Ţuţu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alegerile pentru desemnarea autorităţilor locale de pe 10 iunie a fost în judeţul Galaţi, un proces din care nu au lipsit fraudele, semnalate deopotrivă în rândul membrilor unor comisii de votare, alegătorilor sau printre candidaţi la diverse funcţii publice. În cursul campaniei electorale, dar mai ales în ziua votării, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a raportat către Sistemul Naţional de Raportare şi Monitorizare a Evenimentelor nu mai puţin de 102 incidente, majoritatea fiind sesizate din mediul rural.

37 de alarme false

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că sunt întrunite condiţiile pentru 52 de dosare penale, cele mai multe infracţiuni fiind încadrate la Legea privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

"27 de dosare au fost întocmite la Legea nr. 67/2004 şi 25 la Codul Penal. De asemenea, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, iar în ce priveşte trei incidente cu elemente contravenţionale, acestea au rămas cu autor necunoscut, întrucât aceştia fugiseră de la locul faptei", a explicat cms. Dănuţ Lefter, inspectorul-şef al IPJ Galaţi.

În ceea ce priveşte raportul rural-urban, de remarcat este că cele mai multe incidente au fost raportate la ţară. Acolo au fost semnalate 64 de nereguli, în timp ce din urban au venit doar 38 de sesizări. Pentru realizarea misiunilor privind alegerile administraţiei publice locale din anul 2012 la nivelul judeţului Galaţi au fost mobilizaţi 344 poliţişti, în timp ce manifestările electorale legate de lansarea candidaţilor, votarea la 83 de secţii şi  transportul buletinelor de vot s-au desfăşurat sub supravegherea a 249 de jandarmi.

Citit 1804 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.