Candidaţi puţini în prima zi de înscriere la facultate

Candidaţi puţini în prima zi de înscriere la facultate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că de ieri (luni, n.r.) au început înscrierile la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, am vrut să vedem care este atmosfera şi părerea candidaţilor referitoare la modalitatea de desfăşurare a examenelor de admitere din acest an. În corpul D al Universităţii, situat pe strada Domnească, vizavi de Catedrală, cu puţin după ora prânzului, holul central era aproape gol. Cei 15-20 de tineri care erau aşezaţi în bănci erau coordonatori, a căror sarcină consta în a-i îndruma pe candidaţi. Ei au fost primii care ne-au confirmat cele deja observate, şi anume că absolvenţii de liceu nu s-au prea înghesuit la înscriere în prima zi.

La Mecanică, spre exemplu, cei care se ocupau cu preluarea şi validarea dosarelor ne-au informat că, până la ora 13.00, pe listele lor de înscriere se aflau doar 16 persoane. “Numărul mic al candidaţilor se explică prin faptul că e abia prima zi. Absolvenţii de liceu abia au terminat la sfârşitul săptămânii trecute cu examenul de bacalaureat şi astăzi au fost pe la secretariatele liceelor ca să-şi scoată adeverinţele sau diplomele. Experienţa din anii precedenţi ne-a arătat că în următoarele zile numărul candidaţilor va creşte foarte mult”, ne-a explicat unul dintre organizatori.

Concursul de admitere, de bun augur

Am reuşit, totuşi, să vorbim cu trei candidaţi a căror opţiune a fost Facultatea de Litere. “Cred că este un plus faptul că de anul acesta s-a reintrodus examenul pentru admitere. Cunosc cazuri de absolvenţi de liceu care obţineau note de 10 pe bandă rulantă, fără a depune un efort prea mare, doar pentru că erau la anumite licee sau pentru că intraseră în graţiile unor profesori. Apoi, ar fi venit şi mi-ar fi luat mie locul la facultate. Prin examenul pe care îl vom susţine săptămâna viitoare, aceste lucruri nu vor mai conta atât de mult”, este părerea Elenei Apostu, una dintre candidate.

Cât despre valoarea taxei de admitere, care anul acesta este de 150 de lei, candidaţii au fost de părere că aceasta nu este exagerată, având în vedere modul decent în care arată sălile de curs.

Înscrierile vor avea loc până vineri (20 iulie 2012), urmând ca săptămâna viitoare să fie destinată susţinerii probelor de concurs şi afişării rezultatelor.

Citit 2493 ori Ultima modificare Luni, 16 Iulie 2012 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.