Sute de infractori gălăţeni sunt urmăriţi de autorităţi

Sute de infractori gălăţeni sunt urmăriţi de autorităţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 

  • După şase luni de muncă, în care au avut de prins peste 500 de persoane pe numele cărora existau mandate de executare a pedepsei sau de arestare preventivă, poliţiştii de la Urmăriri au rămas cu un dosar care cuprinde "doar" 357 de nume
Galaţiul pare să fie unul din judeţele în care persoanele certate cu legea nu se dau prinse cu una, cu două. Deşi trebuie să ajungă după gratii, în baza unor mandate de arestare preventivă ori în baza unor decizii de executare a pedepsei cu închisoarea, infractorii nu se supun de bună voie deciziilor emise de autorităţile judiciare, preferând să fie căutaţi de poliţie. Procesul poate dura de la câteva luni la câţiva ani, costurile căutărilor fiind, desigur, suportate din bani publici.

Urmăriţii general, cei mai mulţi

Persoanele date în urmărire generală au fost cele care le-au dat cel mai mult de furcă poliţiştilor gălăţeni în prima jumătate a acestui an. Dacă la începutul lunii ianuarie pe "stoc" erau deja 376 de persoane urmărite naţional, dintre care 311 cu mandate de executare a pedepsei, evidenţele au fost îngroşate de alţi 195 de urmăriţi, numărul celor care trebuiau găsiţi pentru a fi duşi la puşcărie fiind doar cu puţin mai mare decât cel al persoanelor declarate ca plecate de la domiciliu.

"În perioada menţionată, s-a clarificat situaţia pentru 188 de persoane, rămânând în evidenţă 383 de persoane. Pe lângă acestea au fost depistate şi opt persoane urmărite de alte inspectorate judeţene de poliţie", se precizează în raportul de evaluare a activităţii IPJ Galaţi pe primul semestru al anului 2012.

În căutarea celor fugiţi de-acasă

Nu doar infractorii le-au dat de furcă oamenilor legii în prima jumătate a acestui an, ci şi gălăţenii care, din diverse motive, au plecat de la domiciliu fără a-şi anunţa familiile. Dacă la începutul anului 48 de gălăţeni, minori şi adulţi, erau căutaţi de poliţie, în intervalul ianuarie - iunie la Serviciul Urmăriri au ajuns alte 84 de sesizări privind dispariţia unor persoane.

"S-a clarificat situaţia pentru 72 de persoane, rămânând în evidenţă 60. Pe lângă persoanele puse în urmărire, au fost desfăşurate activităţi pentru soluţionarea a 21 cauze privind minori dispăruţi şi 35 privind majori, toate plecări voluntare", se arată în raportul amintit.

Printre persoanele care au fost găsite de poliţişti s-au aflat şi şapte dispăruţi, ce fuseseră daţi în urmărire de alte inspectorate de poliţie din ţară.

 

Citit 4220 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2012 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.