Sute de infractori gălăţeni sunt urmăriţi de autorităţi

Sute de infractori gălăţeni sunt urmăriţi de autorităţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 

 • După şase luni de muncă, în care au avut de prins peste 500 de persoane pe numele cărora existau mandate de executare a pedepsei sau de arestare preventivă, poliţiştii de la Urmăriri au rămas cu un dosar care cuprinde "doar" 357 de nume
Galaţiul pare să fie unul din judeţele în care persoanele certate cu legea nu se dau prinse cu una, cu două. Deşi trebuie să ajungă după gratii, în baza unor mandate de arestare preventivă ori în baza unor decizii de executare a pedepsei cu închisoarea, infractorii nu se supun de bună voie deciziilor emise de autorităţile judiciare, preferând să fie căutaţi de poliţie. Procesul poate dura de la câteva luni la câţiva ani, costurile căutărilor fiind, desigur, suportate din bani publici.

Urmăriţii general, cei mai mulţi

Persoanele date în urmărire generală au fost cele care le-au dat cel mai mult de furcă poliţiştilor gălăţeni în prima jumătate a acestui an. Dacă la începutul lunii ianuarie pe "stoc" erau deja 376 de persoane urmărite naţional, dintre care 311 cu mandate de executare a pedepsei, evidenţele au fost îngroşate de alţi 195 de urmăriţi, numărul celor care trebuiau găsiţi pentru a fi duşi la puşcărie fiind doar cu puţin mai mare decât cel al persoanelor declarate ca plecate de la domiciliu.

"În perioada menţionată, s-a clarificat situaţia pentru 188 de persoane, rămânând în evidenţă 383 de persoane. Pe lângă acestea au fost depistate şi opt persoane urmărite de alte inspectorate judeţene de poliţie", se precizează în raportul de evaluare a activităţii IPJ Galaţi pe primul semestru al anului 2012.

În căutarea celor fugiţi de-acasă

Nu doar infractorii le-au dat de furcă oamenilor legii în prima jumătate a acestui an, ci şi gălăţenii care, din diverse motive, au plecat de la domiciliu fără a-şi anunţa familiile. Dacă la începutul anului 48 de gălăţeni, minori şi adulţi, erau căutaţi de poliţie, în intervalul ianuarie - iunie la Serviciul Urmăriri au ajuns alte 84 de sesizări privind dispariţia unor persoane.

"S-a clarificat situaţia pentru 72 de persoane, rămânând în evidenţă 60. Pe lângă persoanele puse în urmărire, au fost desfăşurate activităţi pentru soluţionarea a 21 cauze privind minori dispăruţi şi 35 privind majori, toate plecări voluntare", se arată în raportul amintit.

Printre persoanele care au fost găsite de poliţişti s-au aflat şi şapte dispăruţi, ce fuseseră daţi în urmărire de alte inspectorate de poliţie din ţară.

 

Citit 4121 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2012 17:25

2 comentarii

 • postat de alfar
  Luni, 13 August 2012 23:16
  in galati ca si in toata tara infractorii se impart in mai multe categorii. 1. cei ce au in spate politicul sau tati puternici. 2. cei ce au afaceri mai mult ilegale decit prietene cu legea dar ii ajuta cei de la nr.1. 3. interlopii de care le e frica la toti, cu sabia, cutite si alte cacaturi fac legea. sa nu credeti ca nu au si acoperis, dau unde trebuie.4. sefii de institudii, oameni grei ce-si rotunjesc venituri pe un telefon, o vorba, o recomandare. politicienii ce-si folosesc cuvintul, magistrati si judecatori "intelegatori".5 afaceristi ce fac frauda fiscala, unii la nivele de condamnat, altii sa supravietuiasca. 6. salariati ce fura patronul sau institutia unde lucreaza, cu un pix, o coala de hirtie, un detergernt de wc. 7. pensionari ce fura apa cu tiriita la robinet, dat jos apometre, inregistratoare de caldura. 8. elevi si studenti ce platesc profesori pentru note si diplome, parinti ce dau de fapt banul. 8. taranul ce fura de la cel ce munceste o vara si vrea si el, ce nu-i om?...etc. prea putini pot spune in galati, romania, ca nu sint infractori. doar ca cei nevoiasi ajung exemple in justitia romana. chiar si acolo in puscarii nu-i la fel pentru toti. unii sint tratati ca in statiune si case de ohihna si altii nu au loc de a-se intoarce in pat. dar nimeni nu e mai presus de lege, in romania, nu-i asa..
  0
  0
  Raportează
 • postat de Roman
  Luni, 13 August 2012 13:37
  Daca-i cauta pe strada, s-ar putea sa-i gaseasca peste tot....la volanele lor de audi, bmw si alte marci de zeci de mii de euro. Nu e greu deloc de gasit infractori de astia. Problema e insa ca NU SE VREA!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.