Gălăţeni, avem (o lună de) distracţie! Trei zile de concerte la Serbările Galaţiului

Gălăţeni, avem (o lună de) distracţie! Trei zile de concerte la Serbările Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, în concert: Ovidiu Lipan Ţăndărică şi invitaţii săi: Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache, "Bosquito" şi "Balkano"  * Sâmbătă primim "Bere Gratis", "Biu Marquette & Carribbean Band" şi Silvye * Duminică, avem parte de un adevărat regal folcloric cu Petrică Mâţu Stoian şi „Lăutarii” maestrului Nicolae Botgros


În sfârşit, Primăria a dezvăluit ce ne-aşteaptă de Serbările Galaţiului! Vom avea, începând de vineri, 30 noiembrie, sărbătoarea Sfântului Andrei, o lună de serbări de iarnă, acesta fiind motivul pentru care se cheltuiesc 500.000 de euro. Dar să nu mai lungim vorba şi să dezvăluim mult-aşteptatul program de distracţie.

Vineri, după Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Arhiepiscopală începând cu ora 9,00, se va deschide oficial Târgul de Sfântul Andrei, pe esplanada de la Potcoava de Aur. Zeci de meşteri populari au răspuns invitaţiei Centrului Cultural „Dunărea de Jos” şi vor expune produse tradiţionale, iar vizitatorii vor putea vedea demonstraţii de meşteşuguri ale artizanilor din toate zonele etnografice ale României şi Republicii Moldova.

La ora 16,00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” va avea loc ceremonia de decernare a Premiilor municipiului Galaţi. Vor fi recompensaţi performerii din sport, cultură şi economie, dar şi pe olimpicii cu rezultate remarcabile la competiţiile şcolare.

De la ora 19,00, se dă startul distracţiei, pe scena care va fi amplasată pe strada Navelor, lângă aleea pietonală de la P-uri. Seria de concerte va începe în forţă cu Ovidiu Lipan Ţăndărică şi invitaţii săi: Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache, "Bosquito" şi trupa "Balkano".

A doua zi, de 1 Decembrie, pe aceeaşi scenă, tot de la ora 19,00, vor concerta „Bere Gratis”, „Biu Marquette & Carribbean Band” şi Silvye. Duminică, va fi un adevărat regal folcloric, tot de la ora 19,00: un recital susţinut de Petrică Mâţu Stoian şi un concert al inegalabilului maestru Nicolae Botgros, care va veni la Galaţi însoţit de orchestra “Lăutarii”.

Vestea bună pentru gălăţeni este că mijloacele societăţii Transurb vor asigura transportul public până spre miezul nopţii. Iar gălăţenilor care locuiesc în zona scenei, Primăria le promite că muzica îşi va mai reduce din decibeli după ora 23,00. Comercianţii stradali au fost selectaţi cu grijă, mai spune Primăria, şi nu se vor  mai vinde ciorapi de damă şi şosete bărbăteşti, lângă mici şi ţuică fiartă.

Citit 5954 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2012 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.