Primăria oraşului îi invită pe gălăţeni mâine, de Moş Nicolae, de la ora 14.00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, la cel mai mare borş de peşte gătit vreodată la Galaţi. Nu mai puţin de 25 de bucătari îşi vor dovedi măiestria transformând cele 300 de kilograme de crap şi de caras, o jumătate de tonă de morcov, o jumătate de tonă de verdeţuri şi aproape 500 de litri de borşîntr-o minunăţie culinară menită să sature 3.000 de pofticioşi. Borşul va fi servit în caserole şi Primăria garantează că va fi delicios! Poftă mare! Dacă apucaţi...
Record gastronomic la Sindicate: Gălăţeni, poftiţi la cel mai mare borş de peşte! Scris de Anca Melinte

Etichetat cu

Anca Melinte
Articole recente - Anca Melinte
Fiica adoptivă, mai puternică decât mama Paula Seling O tecuceancă şi tatăl ei şi-au spus povestea la „Românii au talent” (VIDEO) Cum să nu încurajați nici măcar în joacă agresivitatea câinilor UPDATE. Cum se intervine pentru deszăpezirea străzilor din Galaţi Terenul pentru construcţia unui bazin de înot la Galaţi, gata să fie predat Ministerului Dezvoltării
Mai multe din această categorie:
13 comentarii
-
postat de Lenuta de la aprozarMarți, 18 Decembrie 2012 18:19Huaaaa,vrem friptura baaaaaaa!00
-
postat de ALINAJoi, 06 Decembrie 2012 12:03@George: daca esti prost, du-te nai bii si te culca, nu ii mai comenta pe aia care stiu ce vorbesc. Cred ca pe tine te-a crescut doamna ma-ta cu bors de stavrid congelat...... fraiere.
@ bucatar autohton..... esti tare :)00 -
postat de ALINAJoi, 06 Decembrie 2012 12:02@George: daca esti prost, du-te nai bii si te culca, nu ii mai comenta pe aia care stiu ce vorbesc. Cred ca pe tine te-a crescut doamna ma-ta cu bors de stavrid congelat...... fraiere.
@ bucatar autohton..... esti tare :)00 -
postat de CalinaJoi, 06 Decembrie 2012 11:52Pe banii cui se face aceasta pomana electorala? Nu cumva pe ai nostri, ai tuturor galatenilor platitori de taxe si impozite, care nu sunt aceiasi cu pomanagii nelipsiti de la niciun ,,eveniment" de gen? Si e cu totul si cu totul intamplator, ca minunatul chilipir are loc cu doua zile inainte de alegeri, nu?00
-
postat de doruJoi, 06 Decembrie 2012 10:54M-am prins: cea jumatate de tona de morcov, sigur inlocuieste o mare parte din cele 300 kg de peste care ar trebui adaugat. Si inca o dovada ca in politica galateana si nationala se mananca a dracu' de mult bors si nu numai.00
-
postat de GeorgeJoi, 06 Decembrie 2012 10:04bucatar autohton esti un cocalar retardat, un tigan borat, mucios, de nici 12 ani. Mars de aici.00
-
postat de luca si mateiJoi, 06 Decembrie 2012 09:51la mincare se gidesc toti dar la ce vine dupa mos nae nici unul00
-
postat de ICJoi, 06 Decembrie 2012 02:24Nu se mai dau mici electorali se da bors electoral ,vai de capul nostru ce-o sa ne mai dea borsul pe nas in mai putin de un an. Ghiciti care din candidatii USL s-a ocupat cu aducerea pestelui din alt judet ? Dupa cantitatile de morcov si verdeturi se vede treaba ca este un bors de zarzavat caruia i se arata pestele iar fiecaruia din cei 3000 de pofticiosi le v-a reveni cate 50 grame peste feirt ,inclusiv oasele ,o lingura.Pentru cei care vor da cu votul duminica e bine ca li se da nu li se ia ,de luat le v-a fi luat in anii urmatori.Traiasca victoria in alegeri si mirosul de bors de peste ,ca tot este dezlegare de Mos Nicolaie.Apropo , pe stalpii ,de la locul de unde li se se da galatenilor cu bors pe la nas, raman benerele si fotografiile candidatilor ,asa cum s-a intamplat la Serbarile Galatiului , nu vedeam scena din cauza fotografiilor electorale ale unui candidat USL.00
-
postat de bucatar autohtonMiercuri, 05 Decembrie 2012 20:57am uitat si ardeiul iute pus pe plita si taiat la cutit . atentie, dupa racire iuteala se inteteste. asa ca trebuie mincata din prima, odata si nu reincalzita.00
-
postat de bucatar autohtonMiercuri, 05 Decembrie 2012 20:33condimentele sint boabe de piper, sare neiodata si putin cimbru, dar nu-i obligatoriu. se face in apa din dunare scoasa de la mare adincime cu o galeata lestata si din barca. daca o tineti citeva ore, o zi, in galeata cu o moneda de argint si mai bine. daca aveti unu sau doi raci cu icre e si mai bine, ii puneti deasupra pestelui la fiert. oricum 2/3 din cazan trebuie sa fie peste, zeama e pentru dres, dupa pestele cu mujdei si mamaliga fierbinte. cu cit e cantitatea mai mare in cazanul de tuci cu atit mai bine. se fierbe la foc mic si pestele trebuie pus la urma sa nu se sfarime, max 20 minute la fiert pestele. otetul se pune in citeva clocote, la urma cu un pic de patrunjel verde, tocat la cutit. musdeiul obligatoriu la chisau cu un strop de ulei si un pic de sare foarte bine amestecat si frecat. va doresc sa va faceti asa ceva. nu o sa o uitati mai ales daca sinteti pe malul dunarii sau in delta..00
-
postat de salmaMiercuri, 05 Decembrie 2012 20:26pentru bucatar autohton.asa este aveti dreptate e ciorba de peste si se acreste numai cu otet dar ...nu a mai ramas nimic din ceea ce a fost odata........00
-
postat de bucatar autohtonMiercuri, 05 Decembrie 2012 20:03da, moldovenii vor bors de peste. de aici si morcovul. borsul de peste e o inventie moldoveneasca. ciorba de peste lipoveneasca se acreste cu otet si nu are morcov, doar cartofi, rosii, ardei si ceapa, cel mai bine coapte pe tabla si minim patru feluri de tipuri de peste, obligatoriu crap si somn. se poate adauga si caras, biban, stiuca. daca ai si o sfirla de sturion e super. si e un stil. inainte se maninca pestele scos cu mujdei si mamaliga fierbinte. merge un vin alb, sec sau demisec. dupa aceea se maninca zeama ce trebuie sa te arda pe git de la fierbinteala, condimente si tuica bauta dupa. pofta buna. la galateni merge si borsul de peste. doar e moaca.00
-
postat de dorin munteanuMiercuri, 05 Decembrie 2012 19:14Nu prea inteleg ce e cu 500 de kg de morcov dar e doar o intrebare...00