Poliţiştii s-au întors la şcoală! Iată ce vor urmări patrulele în apropierea unităţilor de învăţământ!

Poliţiştii s-au întors la şcoală! Iată ce vor urmări patrulele în apropierea unităţilor de învăţământ!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a preveni comiterea faptelor antisociale care îi au ca ţinte pe elevi, poliţiştii gălăţeni au reluat, odată cu începerea semestrului II al anului şcolar 2012 - 2013, programul de patrule în preajma unităţilor de învăţământ


Nicio şcoală, liceu sau grădiniţă din oraşe sau din mediul rural nu va fi scutită de prezenţa patrulelor de siguranţă publică, ne asigură reprezentanţii Poliţiei gălăţene, care, odată cu reînceperea cursurilor, au reluat programul de patrulare în scopul protecţiei elevilor. Oamenii legii vor fi în zona unităţilor şcolare zilnic, mai cu seamă la orele în care elevii intră sau ies de la cursuri, deoarece se ştie că aceste ocazii sunt cele mai prielnice producerii unor incidente de natură să afecteze siguranţa tinerilor.

"Poliţiştii vor continua să patruleze în zonele adiacente unităţilor de învăţământ în scopul depistării şi luării măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. De asemenea, vor fi supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor", precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, instituţie care care în obiectiv, pentru următoarea perioadă, şi o serie de controale la magazinele şi chioşcurile din apropierea şcolilor pentru a verifica dacă acestea comercializează alimente ori băuturi care a periclitează sănătatea elevilor.

Paza bună trece primejdia rea

La fel ca în semestrul precedent, o parte a activităţilor poliţiştilor privind ocrotirea elevilor o vor constitui întâlnirile cu părinţii şi cu reprezentanţii şcolilor. 60 de astfel de acţiuni au avut loc în judeţ în prima parte a anului şcolar, iar oamenii legii mizează pe faptul că perpetuarea acestui obicei îi va responsabiliza atât pe cei tineri cât şi pe cei care îi au în grijă. Una dintre cele mai stringente probleme care vor face obiectul discuţiilor, dar şi a prezenţei poliţiştilor în zona unităţilor şcolare va fi participarea elevilor la traficul rutier. "Pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi elevi, efectivele poliţiei rutiere vor asigura prezenţa în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor", completează cms. Tatulici.

Pentru o eficienţă maximă şi o cât mai bună acoperite, poliţiştii vor fi sprijiniţi de jandarmi şi de poliţiştii locali.

Citit 1488 ori Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2013 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.