Primăria Galaţi ar putea prelua Spitalul CFR
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Primăria Galaţi ar  putea prelua Spitalul CFR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În eventualitatea în care Spitalul CFR Galaţi va trece de la Ministerul Transporturilor în custodia autorităţilor locale, prin mijlocirea Ministerului Sănătăţii, Primăria Galaţi ar fi interesată de preluarea acestei instituţie sanitară. Singura unitate spitalicească cu paturi situată în Valea oraşului se bucură în prezent de încrederea şi aprecierea majorităţii gălăţenilor. „Dacă se vor întruni condiţiile ca Spitalul CFR să fie trecut către autorităţile locale, Municipalitatea este interesată de o astfel de preluare, deoarece ar fi o mutare în interesul gălăţenilor. Totul este însă doar la nivel de intenţie”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Zvon: Maternitatea, mutată la CFR

Primăria Galaţi răspunde şi de Maternitatea „Buna vestire”, unitate sanitară care funcţionează în prezent într-un imobil retrocedat. „Municipalitatea trebuie să plătească aproape 60.000 de lei în fiecare lună chirie pentru acest sediu. E posibil ca în cazul preluării Spitalului CFR, Primăria să mute Maternitatea în secţia de obstetrică – ginecologie a spitalului. Astfel, se va scăpa de plata chiriei. Oricum, atât maternitatea cât şi secţia de obstetrică  - ginecologie funcţionează în prezent cu personal insuficient. Astfel, o unire ar fi de bun augur, nepunându-se problema disponibilizării de personal”, este de părere dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Acest scenariu este însă infirmat de reprezentantul Primăriei, care spune că este mult prea devreme pentru a face astfel de supoziţii. „În cazul Maternităţii „Buna vestire”, Municipalitatea nu are niciun plan pentru următoarea perioadă. Spitalul CFR funcţionează peste media spitalelor din România în acest moment şi dacă îl vom prelua avem toate interesele ca această stare de lucruri să se păstreze. Nu are rost să intervenim şi să stricăm ceva ce deja merge bine”, adaugă Mihai Costache.

Printr-o decizia a ministrului Transporturilor luată la începutul acestui an, spitalele CFR vor trece de la Transporturi la Ministerul Sănătăţii. Liderii sindicali se tem că o astfel de măsură va duce la închiderea celor 13 spitale CFR vizate.

Citit 3563 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2013 09:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.