Primăria Galaţi ar putea prelua Spitalul CFR

Primăria Galaţi ar putea prelua Spitalul CFR

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
8 comentarii

În eventualitatea în care Spitalul CFR Galaţi va trece de la Ministerul Transporturilor în custodia autorităţilor locale, prin mijlocirea Ministerului Sănătăţii, Primăria Galaţi ar fi interesată de preluarea acestei instituţie sanitară. Singura unitate spitalicească cu paturi situată în Valea oraşului se bucură în prezent de încrederea şi aprecierea majorităţii gălăţenilor. „Dacă se vor întruni condiţiile ca Spitalul CFR să fie trecut către autorităţile locale, Municipalitatea este interesată de o astfel de preluare, deoarece ar fi o mutare în interesul gălăţenilor. Totul este însă doar la nivel de intenţie”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Zvon: Maternitatea, mutată la CFR

Primăria Galaţi răspunde şi de Maternitatea „Buna vestire”, unitate sanitară care funcţionează în prezent într-un imobil retrocedat. „Municipalitatea trebuie să plătească aproape 60.000 de lei în fiecare lună chirie pentru acest sediu. E posibil ca în cazul preluării Spitalului CFR, Primăria să mute Maternitatea în secţia de obstetrică – ginecologie a spitalului. Astfel, se va scăpa de plata chiriei. Oricum, atât maternitatea cât şi secţia de obstetrică  - ginecologie funcţionează în prezent cu personal insuficient. Astfel, o unire ar fi de bun augur, nepunându-se problema disponibilizării de personal”, este de părere dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
Acest scenariu este însă infirmat de reprezentantul Primăriei, care spune că este mult prea devreme pentru a face astfel de supoziţii. „În cazul Maternităţii „Buna vestire”, Municipalitatea nu are niciun plan pentru următoarea perioadă. Spitalul CFR funcţionează peste media spitalelor din România în acest moment şi dacă îl vom prelua avem toate interesele ca această stare de lucruri să se păstreze. Nu are rost să intervenim şi să stricăm ceva ce deja merge bine”, adaugă Mihai Costache.
Printr-o decizia a ministrului Transporturilor luată la începutul acestui an, spitalele CFR vor trece de la Transporturi la Ministerul Sănătăţii. Liderii sindicali se tem că o astfel de măsură va duce la închiderea celor 13 spitale CFR vizate.

Citit 3109 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2013 09:34

8 comentarii

 • postat de cosmina Marți, 05 Februarie 2013 20:37 Link la comentariu
  0
  0

  pacat de acest spital daca il va desfiinta ,, aici bolnavii plecau de la alte spitale ( judetean , etc ) si veneau la spitalul CFR. aici blonavii sunt tratati frumos si medicii sunt calmi , asistentele si infirmierele se poarta frumos cu bolnavii ... si din aceste puncte de vedere pacientii sunt foarte multumiti .... alte spitale ar trebui sa ia exemple de la acest spital... cred ca mai mult de jumatate de tara vin aici unde sunt tratati frumos si au toate conditiile...

  Raportează
 • postat de Saculea Irina Sâmbătă, 02 Februarie 2013 13:07 Link la comentariu
  0
  0

  Orice ati face, va rog un singur lucru: NU DATI AFARA MEDICII DIN SPITAL SI POLICINICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUNT PRINTRE CEI MAI BUNI MEDICI SI CEI MAI OMENOSI

  Raportează
 • postat de Gigi Vineri, 01 Februarie 2013 16:42 Link la comentariu
  0
  0

  Deci trebuie sa vorbim la trecut de Spitalul CFR?
  Pacat a fost bun...
  Lasa sa pape si primaria si nemurile de pe acolo ...

  Raportează
 • postat de taranu Vineri, 01 Februarie 2013 13:30 Link la comentariu
  0
  0

  "Spitalul CFR funcţionează peste media spitalelor din România în acest moment şi dacă îl vom prelua avem toate interesele ca această stare de lucruri să se păstreze. Nu are rost să intervenim şi să stricăm ceva ce deja merge bine"

  parol ? nu cumva il veti jefui si apoi il veti desfiinta ???

  Raportează
 • postat de alexandra Vineri, 01 Februarie 2013 11:06 Link la comentariu
  0
  0

  nu exista sectie de obstretica ginecologica in spit cfr....hai sa fim seriosi...au 1 sau 2 saloane pt aceasta specializare.ar fi imposibil sa mute maternitatea la spit cfr.in ceea ce priveste spitalul cfr,este imposibil sa desfiintezi un spital in care s-a investit,in care personalul este unul de nota 10,iar pacientii sunt foarte multumiti,ar fi o mare idiotenie!!

  Raportează
 • postat de gicanul47 Vineri, 01 Februarie 2013 10:44 Link la comentariu
  0
  0

  Cei care conduc spt. judetean ar trebui sa urmeze cel putin ex. spt CFR.Bacalbasa daca isi mai aduce aminte ce spune in campanie...Fa ceva cu ,,judeteanu",ca le este scarba oamenilor a se duce ptr. tratament acolo unde ai avut o slujba .Te internezi cu o boala si iesi( daca ma iesi)cu 3-4 din spital

  Raportează
 • postat de nicolaie Vineri, 01 Februarie 2013 09:40 Link la comentariu
  0
  0

  Problema e ceva mai complexa,nu e numai spitalul,e si o policlinica specializata.E foarte posibil sa se complice cumva lucrurile.Dar si sa se simplifice in acelasi timp.Sper ca odata cu emiterea cardurilor de sanatate electronice sa se creeze un birou unde un medic va da avizul necesar privind siguranta transporturilor .Bineanteles in baza datelor de pe card si nu printr-un consult prin mai multe cabinete.Se va evita piederea de timp si abuzul in privinta reprogramarilor ce ar putea aparea.Din moment ce cardul de sanatate ar trebui sa cuprinda informatii medicale despre individ,medicul din cabinetul specializat nu face decat sa confirme daca se incadreaza in baremele specifice sau nu.Medicul de familie va cunoaste cel mai bine starea de sanatate a membrilor arondati si e normal sa detina un rol important.

  Raportează
 • postat de didi Vineri, 01 Februarie 2013 03:02 Link la comentariu
  0
  0

  Daca puneti mana pe acest spital,o sa creati aceeasi harababura ca in spitalul judetean.Asa ca poate nu se va intampla asta.Oricum habar n-aveti sa faceti ceva bun.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.