Ancheta morţii pacientei doctorului Doboş, îngropată în hârtii

Ancheta morţii pacientei doctorului Doboş, îngropată în hârtii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concluziile medico-legale în cazul tinerei moarte după o operaţie de liposucţie au ajuns abia joi la Poliţie * Rudele femeii sunt nemulţumite de faptul că ancheta stagnează şi cer arestarea medicului Călin Doboş


45 de zile au trecut de când brăileanca Irina Ciuraru, de 36 de ani, a murit pe patul Spitalului de Urgenţă Galaţi, la capătul câtorva săptămâni de comă, în urma unei operaţii de liposucţie suferită la clinica Hyperion. Septicemia cu care femeia s-a ales după intervenţia chirurgicală efectuată de medicul Călin Doboş le-a făcut pe rudele acesteia să-l acuze direct pe esteticianul gălăţean de culpă, arătându-l pe acesta ca direct răspunzător de moartea tinerei. În consecinţă, s-au adresat cu plângeri la Colegiul Medicilor, Direcţia de Sănătate Publică şi Parchet, la fiecare dintre entităţile sesizate deschizându-se câte o anchetă. După o lună şi jumătate, familia Ciuraru a venit la Galaţi pentru a le cere socoteală celor de la care aşteaptă dreptatea privind mersul cercetărilor. Prima oprire, la Direcţia de Sănătate Publică.

„Doctorul Doboş a făcut această crimă şi nu a fost arestat. El nu avea voie să facă astfel de intervenţii, dar până acum nu s-a luat cu adevărat nicio măsură împotriva lui. Suntem siguri că mulţi ştiau că el este în ilegalitate, dar a fost acoperit”, a spus Daniel Ciuraru, fratele pacientei moarte.

Expertiză la Hunedoara

Cu această veste au plecat rudele Irinei Ciuraru de la Direcţia de Sănătate Publică. Oamenii vor plăti 1.500 de lei, contravaloarea expertizei medico-legale necesară anchetei derulată de comisia de malpraxis din cadrul DSP Galaţi.

„Am extras un expert din lista naţională, am trimis comunicare către acel expert, dar el a fost plecat din ţară. Abia alaltăieri ne-a trimis răspunsul că acceptă dosarul. Este vorba de un medic din judeţul Hunedoara. Ne-a trimis toate datele de contact şi contul bancar”, a precizat dr. Valentin Boldea. Expertul hunedorean va avea la dispoziţie circa o lună pentru a da un verdict. Termenul de soluţionare a cauzei de către comisia DSP este de 90 de zile.

Drum lung de la spital la Secţia 3

Nici ancheta penală nu a parcurs prea mulţi paşi de la deschiderea dosarului în care medicul Călin Doboş este cercetat pentru ucidere din culpă şi exercitarea fără drept a unei profesii. Asta deoarece concluziile medico-legale nu ajunseseră, până ieri, pe masa anchetatorilor, iar aceştia nu au putut întreprinde nicio măsură suplimentară.

„S-a prelungit măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile, de la 18 martie până la 16 aprilie. Au fost audiaţi martori şi părţi. La acest moment se aşteaptă raportul medico-legal care nu a fost înaintat organelor de anchetă de către Serviciul de Medicină Legală”, a precizat joi procurorul Violeta Păun, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Raportul de necropsie întocmit la nivelul Serviciului de Medicină Legală a ajuns abia ieri, la Secţia 3 Poliţie, fapt confirmat de şeful IPJ Galaţi.

„Raportul medico-legal a fost încheiat vineri, 22 martie. La noi a ajuns joi, 28 martie. Nu ştiu din ce cauză a durat atât de mult, dar vă pot spune sigur că întârzierea nu este motivată de datoriile noastre către Serviciul de Medicină Legală”, a precizat cms. Dănuţ Lefter.

Documentul ar trebui, teoretic, să grăbească puţin lucrurile în ancheta penală demarată în urma morţii Irinei Ciuraru şi care îl vizează pe cel care, până la începutul lunii februarie, era unul dintre cei mai reputaţi esteticieni din ţară.

În prezent, clinica Hyperion, unde s-a consumat actul medical fatal, este închisă, reprezentanţii acesteia nemaisolicitând aprobările necesare pentru reluarea activităţii. Mai mult, siglele clinicii au fost scoase, iar pe faţada acesteia a fost postat, o perioadă, un anunţ potrivit căruia spaţiul este oferit spre vânzare sau închiriere.

Citit 3263 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.