Tragediile au ocolit şoselele gălăţene de Paşte

Tragediile au ocolit şoselele gălăţene de Paşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada minivacanţei, pe teritoriul judeţului Galaţi nu s-a înregistrat niciun deces, iar numărul evenimentelor rutiere a scăzut semnificativ faţă de anul trecut


 

Perioada în care cei mai mulţi dintre gălăţeni au fost liberi şi au profitat de zilele de sărbătoare pentru a face drumuri la mare, la munte ori la rude a însemnat şi un motiv serios pentru ca poliţiştii de la circulaţie să vegheze atent la felul în care se circulă pe drumurile publice. Severitatea de care agenţii au dat dovadă la controalele în trafic şi-a arătat efectele într-un sens pozitiv, niciun eveniment mortal neînregistrându-se în Galaţi în perioada 1-6 mai. În ceea ce priveşte accidentele rutiere, acestea au fost în număr de 15, cu şapte mai puţin decât în perioada similară a lui 2012. Numărul evenimentelor soldate cu răniţi grav a scăzut de la 7 la 5, în timp ce răniţii uşor au fost doar 15, cu trei mai puţin decât în intervalul de referinţă. O explicaţie a scăderilor ar fi faptul că poliţiştii au taxat fiecare abatere, fapt ce i-a făcut pe şoferi mult mai prudenţi.

"În intervalul 1-6 mai au fost constatate trei infracţiuni şi au fost aplicate 449 de sancţiuni, 221 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitei de viteză. Valoarea totală  a sancţiunilor este de 65.300 de lei. În aceeaşi perioadă au fost reţinute 34 de permise, cele mai multe, 12, fiind ridicate pentru consum de alcool", a precizat insp. Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Femei rănite la Frumuşiţa şi Braniştea

Două exemple grăitoare ale faptului că şi în această minivacanţă cauzele accidentelor au păstrat tendinţa generală au fost evenimentele înregistrate la Frumuşiţa şi Braniştea, soldate cu rănirea a două femei. Primul accident a avut drept cauză neatenţia şi s-a produs din cauza unui şofer de 29 de ani a cărui maşină a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar şi la volanul căruia se afla un vasluian de 39 de ani. În urma impactului, o femeie de 48 de ani, pasageră în cea de-a două maşină, a fost rănită şi a ajuns la spitalul din Galaţi. Tot la spital a ajuns şi o altă femeie, de 45 de ani, aflată într-o maşină care s-a răsturnat din cauză că şoferul a călcat prea tare pedala de acceleraţie. Ambii conducători auto sunt acum cercetaţi penal.

Citit 1172 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.