GALERIE FOTO / Astăzi Dunărea a curs de la Prefectură până în Parcul Eminescu
Foto: Foto: Vasile Caburgan

GALERIE FOTO / Astăzi Dunărea a curs de la Prefectură până în Parcul Eminescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Dunărea şi-a primit tributul de zâmbete şi aplauze astăzi. Bătrânul fluviu, care ne bucură când este calm, şi ne tulbură atunci când se umflă, astăzi, paradoxal, deşi crescut binişor, arată superb, parcă-i gătit special pentru ziua lui.

 

Voluntarii de la Organizaţia „Tinerii şi viitorul”, conduşi de profesoara Ştefania Cojocaru, au făcut ceea ce fac de patru ani încoace: au serbat bătrânul fluviu aşa cum au ştiut ei mai bine. De dimineaţă, zece – doisprezece tineri şi-au pus rolele şi însoţiţi de dascăli au făcut un traseu menit să întruchipeze curgerea Dunării. Îmbrăcaţi cu tricouri albe şi albastre, pe care au  inscripţionat mesajul „Dunăre te iubim”, adolescenţii „s-au înarmat” cu „chipul” ţărilor prin care curge fluviul şi au pornit la drum, cu rolele, pe trotuarele străzilor din Galaţi.

 

A fost o aventură: au mai stat la câte un stop, au mers în şir indian unde a fost nevoie, dar până la urmă, ajutându-se unul pe altul au izbutit să ajungă în Parcul Eminescu de unde au pornit alte şi alte acţiuni, în care i-au angrenat şi pe micuţii care se aflau cu părinţii în parc la acea oră.

 

Au desenat sturioni, au făcut un puzzle cu hărţile tuturor statelor prin care curge fluviul nostru, au pictat „tabloul Dunării”, toate ajungând într-o expoziţie improvizată în Parc, menită a le bucura ochii celor care şedeau la răcoare. Pentru a-i marca Ziua cum se cuvine, tinerii voluntari de la organizaţia „Tinerii şi viitorul”, elevi la Şcoala 26 sau la Colegiul Tehnic „Radu Negru”, au lipit câteva afişe în parc şi au mers la fiecare gălăţean pentru a le strânge într-un album hârtiile pe care stau scrise gândurile şi urările lor adresate fluviului. Aceste acţiuni le-au făcut din toată inima, chiar dacă, pe alocuri, copiii au mai fost tulburaţi de câte o angajată a Ecosal, care-şi amintea că trebuie să ude florile sau să dea cu sapa chiar când ei se aflau în focurile creaţiei. Din fericire nimic nu a putut stinge entuziasmul celor angrenaţi în sărbătorirea Dunării, aşa cum au învăţat ei să o facă de patru ani încoace, ajutaţi de cei de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Mai bine de o oră au stat să facă o plută pe care au pus steguleţele ţărilor prin care curge Dunărea şi au „dat-o pradă” apei ca să le poarte gândurile pe cursul ei.

 

Citit 1447 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Iunie 2013 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.