Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ Galaţi: "Situaţia era de cod roşu"

Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ Galaţi: "Situaţia era de cod roşu"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a declarat că în comuna Cuca din judeţul Galaţi, una dintre localităţile în care au fost înregistrate cele mai multe victime, mai multe maşini au fost purtate de ape şi urcate direct în copaci: „La Cuca este o pâlnie naturală, unde a venit o cantitate imensă, cu o viteză foarte mare. Erau automobile în arbori. Intensitatea fenomenului se înţelege”, a declarat şeful CJ.
S-ar fi impus avertizare cu cod roşu
Nicolae Bacalbaşa s-a declarat nemulţumit de avertizarea cu cod galben, care a fost transmisă, miercuri, judeţului Galaţi. „Codul portocaliu, care s-a dat, a fost după ce fenomenele au început, când erau deja în desfăşurare. Nu a fost o avertizare, ci o constatare. Au funcţionat foarte bine sistemele de alarmare din comune, sirenele. Din păcate, noi am primit cod galben. Fără îndoială că meteorologia este o ştiinţă până la un punct exactă, dar situaţia era de cod roşu”, a afirmat Bacalbaşa.

Citit 1255 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2013 15:12

3 comentarii

 • postat de Doamne ce incompetenti
  Joi, 12 Septembrie 2013 23:47
  5.13.203.***
  Si daca era cod rosu ce ? Habar nu au ce-s cu codurile astea. Normal ca dau cod portocaliu in timpul fenomenelor, daca acestea continua, pentru ca logic, urmeaza ca zona sa fie afectata si mai mult. Iar meteorologii au criterii atmosferice nu de relief, daca acolo s-a format viitura e partea a doua, daca era campie erau doar baltiri si atat, atunci nu mai striga nimeni ca trebuia cod rosu. Si daca era rosu tot mureau oameni si autoritatile tot erau luate pe nepregatite. Inainte sa fie instaurate codurile pe cine mai dadeati vina? Iar ceeea ce unii nu stiu e ca furtuna s-a format local continuu nu a venit de undeva ca sa se stie de dinainte intensitatea ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de oarecare
  Joi, 12 Septembrie 2013 21:32
  5.13.198.***
  fiecare acum da vina pe celalalt. cum toti sint din acelasi partid nu va patii nimeni nimic. oamenii daca au asigurari se mai scot in timp, ceilalti vor primii doi-trei saci de ciment drept ajutor. dr. bacalbasa, deja te poti culca. totul e sub control.
  0
  0
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Joi, 12 Septembrie 2013 16:48
  194.239.195.***
  FA-TI O GRADINITA PENTRU CAINI SI DUTeeeeeeeeee! Dom. presedinte de consiliu judetean.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.