UPDATE Victor Ponta, la Galaţi: "Oamenii trebuie să ştie că le reparăm casele şi drumurile"

UPDATE Victor Ponta, la Galaţi: "Oamenii trebuie să ştie că le reparăm casele şi drumurile"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 16:00 Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, la Galaţi, că miercuri, în şedinţă de Guvern, vor fi aprobate sumele de bani necesare refacerii unităţilor de învăţământ din judeţ, caselor, dar şi drumurilor şi podurilor distruse de ape. „Oamenii trebuie să ştie că le reparăm casele şi drumurile. Miercuri, în şedinţă de Guvern, trebuie să alocăm sumele necesare. De la începutul săptămânii viitoare trebuie să ne apucăm de repararea unităţilor de învăţământ, în primul rând”, a afirmat Victor Ponta. Iulian Matache, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, a precizat că în judeţul Galaţi se află şase echipe delegate de minister pentru a face o evaluare a pagubelor din cele 22 de comune inundate. „Au început evaluările, iar luni dimineaţă le vom finaliza. Le vom discuta şi cu Prefectura şi Consiliul Judeţului”, a spus secretarul de stat.

Ajutor financiar pentru familiile îndoliate

Premierul Victor Ponta a declarat că statul român va ajuta familiile celor nouă decedaţi din judeţul Galaţi, atât cu sume de bani, cât şi cu materiale. Ponta a solicitat reprezentanţilor Consiliului Judeţului şi Prefecturii să îi comunice urgent de ce anume este nevoie pentru a ajuta familiile îndoliate. „Vreau să ajutăm familiile celor nouă victime. Primarii, preşedintele CJ şi Prefectura vor face propuneri pentru ca familiile să primească ajutoare de la Guvern. Astăzi sau mâine vreau să ştiu exact de ce anume au nevoie”, a spus Ponta.


 

UPDATE, ora 14:40 Premierul României, Victor Ponta, a ajuns la Galaţi şi participă la Prefectură la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.


Priministrul României, Victor Ponta, urmează să sosească în cursul zilei de astăzi, la Galaţi. Potrivit unor surse neoficiale premierul se va opri mai întâi la Prefectura Galaţi, după care se va deplasa în teritoriu, în comunele afectate de inundaţii.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 2002 ori Ultima modificare Vineri, 13 Septembrie 2013 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.