(FOTO&VIDEO) Efectele inundaţiilor se agravează în judeţ/ Trenul Bârlad – Galaţi a deraiat din cauza viiturilor

(FOTO&VIDEO) Efectele inundaţiilor se agravează în judeţ/ Trenul Bârlad – Galaţi a deraiat din cauza viiturilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ploile abundente din cursul nopții de joi spre vineri care au căzut inclusiv în nord-estul județului au afectat curculația trenurilor. Din cauza aluviunilor acumulate pe o porțiune a căii ferate dintre Târgu Bujor şi Moscu, şina s-a acoperit de mâl şi pietriș, ceea ce a fost cât pe ce să provoace o catastrofă. În jurul orei 23.00, tenul personal 15419 care venea de la Bârlad spre Galaţi a sărit de pe şine.

Mecanicul trenului, care era din fericire fără călători la bord, a observat aluviunile de pe calea ferată și a încercat să frâneze, dar roţile vagoanelor au alunecat, iar garnitura a deraiat după circa 50 de metri. Potrivit oficialilor TFC, operatorul care administrează respectiva porțiune de cale ferată, circulația feroviară este în prezent întreruptă între Galați și Bârlad atât din cauza prezenței garniturii deraiate pe şine, dar şi a viiturii care ameninţă infrastructura.

Pentru ridicarea trenului pe şine este luată în calcul aducerea unei macarale, dar operaţiunea ar putea dura cel puţin până la sfârşitul zilei.  

Citit 9409 ori Ultima modificare Vineri, 13 Septembrie 2013 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.