Controalele vamale se înăspresc de la 15 noiembrie. Iată ce bunuri vor fi vizate cu predilecţie

Controalele vamale se înăspresc de la 15 noiembrie. Iată ce bunuri vor fi vizate cu predilecţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu 15 noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunităţii europene (Serbia, Ucraina şi Republica Moldova), se vor aplica instrucţiuni speciale de efectuare a controlului vamal asupra următoarelor bunuri introduse de către călători, pe teritoriul României, în bagajele personale: produse din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori şi plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete.  
Instrucţiunile au fost elaborate de Direcţia Generală a Vămilor şi aprobate de Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală ca urmare a constatărilor făcute de autoritatea vamală cu ocazia acţiunilor de control desfăşurate în luna septembrie a acestui an, cu privire la mărfurile introduse în ţară de călători, mărfuri care, prin valorificarea lor pe piaţa neagră, conduc la evaziune fiscală şi, indirect, la afectarea producţiei interne de astfel de mărfuri. 
Instrucţiunile în cauză au la bază utilizarea unei aplicaţii informatice care permite autorităţii vamale identificarea cazurilor în care anumiţi călători introduc în mod frecvent în România cantităţi semnificative de produse de genul celor menţionate mai sus, pe care le declară a fi destinate consumului personal şi pe care apoi le comercializează pe piaţa neagră. În acest sens, călătorii trebuie să declare în scris bunurile conţinute în bagajele personale prin completarea „Declaraţiei de bunuri fără caracter comercial”, pusă la dispoziţie gratuit de birourile vamale.
Lista bunurilor supuse prevederilor menţionate, precum şi limitele cantitative aferente acestora admise la intrarea în ţară, pot fi consultate la sediul fiecărui biroul vamal de frontieră.

Citit 3521 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2013 10:02

6 comentarii

 • postat de Bine mă, prostul nu-i prost destul dacă nu este și fudul.
  Marți, 12 Noiembrie 2013 23:01
  92.86.89.***
  Prostul nu-i prost destul dacă nu-i și fudul, ăsta-i românul când se ajunge la Putere, se scarpină și-n izmene....bine băăă, dar ce aveți cu basarabenii? Suntem prea bogați și ne dăm rotunzi? Suntem săracii UE și basarabenii ne mai ajutau, săracii cu săracii trec greul, dar cine are bani gândește ca Dorel plin de bani după 23 de ani de furtișaguri.
  6
  6
  Raportează
 • postat de x
  Marți, 12 Noiembrie 2013 20:58
  79.116.99.***
  asta este statul mortii mami lui.Daca ar fi toate acestea la noi cu preturile moldovenilor nu am trece dincolo.Au stat si sau gandit mult.Cui ia venit ideea sa moara masa.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Kostas
  Marți, 12 Noiembrie 2013 15:44
  92.80.178.***
  Si ce se va mai vinde prin piete?
  Probabil ca se vrea ca sa se cumpere numai articole importate de politicieni iar majorarea preturilor sa se faca in beneficiul acestora.
  Acest guvern de nenorociti parese ca vrea cu tot dinadinsul sa faca pe romani sa-si ia zilele sau sa ia calea codrului sa se faca haiduci ca europa nu ne mai vrea.
  Desteapta-te Romane-Trezeste-te Natiune! Jos Guvernul de banditi usl-isti! Jos politicienii de carton!
  2
  9
  Raportează
 • postat de Marco Polo
  Marți, 12 Noiembrie 2013 14:01
  79.116.99.***
  Se cauta cu certitudine alte si alte cai de a se pune taxe,,impovarand si mai mult populatia!Solutia de iesire din criza astta care la noi nu se mai sfarseste este INCURAJAREA PRODUCTIEI DE BUNURI SI A SERVICIILOR,CREAREA ASTFEL SDE LOCURI DE MUNCA ,ERADICAREA MAFIEI SI A ACTIVITATILOR LA NEGRU,A CORUPTIEI CARE A DEVASTAT TARA IN CEI 24 DE ANI DE CAND AU CAZUT CEAUSESTIINU ESTE NIMIC NOU SUBT SOARE si cu aceste controale severe,se va sta de acum in vama nu cu orele,cum se mai intampla ,mai ales la sarbatori,se va sta cu saptamanile ca sa se faca un control riguros si sa se completeze declaratiile vamale!L ucrainieni imi este aproape lehamite sa mai trec chiar daca motorina este mai ieftina ,dar sunt atat de severi si distanti(ca sa folosesc un eufemism!!!)incat te simti in fata lor demulte ori ca un infractor ordinar,daca ai luat chiar si cateva kg. de zahar sau peste ,ca altele sunt chiar mult mai scumpe!Si la noi sunt unii inspectori vamali deja foarte foarte exigenti si pretentiosi care fac figuri de multe ori pentru nimica toata,dar in general,ca sa fim drepti,cei ce fac controlul la vama moldoveneasca si la cea romaneasca sunt de regula muuuult mai politicosi si mai omenosi decat cei de la vama ucraineana!Nu-i inteleg totusi pe unii dintre inspectorii ucrainieni,in loc sa se bucure ca li se aduce valuta in tara (euro,dolari) prin vanzarile ce se fac ei cauta sa descurajeze acest mic trafic chiar si comercial!Stati linistiti,controlul sever este pentru cei obisnuiti care vin cu nimica toata in portabagaj,altii , adevaratii negustori ,si moldoveni si de alte neamuri stiu sa se descurce!Drum bun,nu-i nimic nou subt soare,doar birocratia este in ffloare!Apropos,pana acum vreo cativa ani si ucrainienii dadeau declaratii vamale de completat,era o incetineala de nedescris,acum vad ca au renu8ntat ei si incepem noi cu astfel de formalitati birocratice atat de obositoare si enervante!Evaziunea fiscala nu incepe de la 3 pachete amarate de tigari si cateva kg. de zahar,altele sunt hibele economiei romanesti!!!
  1
  13
  Raportează
 • postat de iorga
  Marți, 12 Noiembrie 2013 08:45
  5.13.155.***
  Ba n-o sa ma poti "cristi",asa usor.Daca ti-ai facut plinul poti reveni peste 7 zile sa mai cumperi carburant
  7
  5
  Raportează
 • postat de Cristi
  Marți, 12 Noiembrie 2013 08:37
  82.137.8.***
  Bine ca mai putem sa ne alimentam masinile de la moldoveni. Asa ar trebui sa faca 80% dintre soferi. Sa vedem apoi ce politica ar mai adopta statiile peco de la noi.
  2
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.