Curtea de Apel a decis / Fostul prefect Bocăneanu va fi eliberat din arest

Curtea de Apel a decis / Fostul prefect Bocăneanu va fi eliberat din arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Surpriza este că încă cinci persoane sunt cercetate penal în acest dosar aflat încă în lucru la DNA

Fostul prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, a fost prezent ieri la Curtea de Apel, unde s-a judecat recursul declarat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei Tribunalului de a nu prelungi arestarea preventivă a acestuia. Procurorii şi-au precizat punctul de vedere referitor la prelungirea mandatului ex-prefectului, referindu-se la faptul că punerea sa în libertate i-ar putea influenţa pe martori. Reprezentantul DNA a criticat decizia Tribunalului de eliberare a lui Bocăneanu, pe motiv că nu ar mai reprezenta un pericol public. Tot acesta a mai susţinut că, în cele trei săptămâni de la arestarea lui Bocăneanu, au fost audiate nu mai puţin de 27 de persoane, 22 ca martori şi alte cinci într-o altă calitate, fără a se preciza dacă e vorba de învinuiţi sau inculpaţi.

De asemenea, dacă în noiembrie, la instanţă, au fost aduşi 29 de suporţi magnetici pe care se aflau înregistrările făcute în timpul anchetei şi de pe care se reuşise redarea convorbirilor şi a înregistrărilor ambientale, procurorul DNA a susţinut acum că nu s-a reuşit parcurgerea în totalitate a acestora. Cu alte cuvinte, cercetarea penală este în plină desfăşurare.

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis să menţină decizia Tribunalului, astfel încât fostul prefect Emanoil Bocăneanu va fi pus în libertate începând cu 14 decembrie, având interdicţie de a părăsi localitatea. Hotărârea instanţei este definitivă.

Citit 2051 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2013 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.