Campusul universitar are din nou birou de poliţie

Campusul universitar are din nou birou de poliţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Biroul de Poliţie al campusului universitar Dunărea de Jos a fost inaugurat oficial ieri, trei agenţi de proximitate şi ordine publică urmând să fie zilnic la dispoziţia studenţilor


La aproape trei ani de la desfiinţarea Postului de Poliţie din campusul universitar gălăţean, studenţii îşi văd realizată una dintre cele mai mari doleanţe: un birou permanent unde oamenii legii vor fi prezenţi pentru a le afla şi rezolva problemele a fost din nou dat în folosinţă, sediul postului funcţionând într-un spaţiu din incinta Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti. Cei aproximativ 2.500 de studenţi din campus vor beneficia astfel de serviciile a trei poliţişti, care vor fi prezenţi zilnic, dimineaţa sau după-amiaza, la biroul unde tinerii vor putea semnala diferite infracţiuni care se comit în campus sau vor putea aduce la cunoştinţa oamenilor legii diverse informaţii menite să ajute la prevenirea unor fapte antisociale.

"Vor fi trei poliţişti de Proximitate de la Secţia 5 care vor asigura pe rând serviciu de două ore pe zi în biroul din Campus. Vor sta de vorbă cu studenţii pentru a cunoaşte problemele şi a asigura un schimb eficient de informaţii.Înfiinţarea biroului nu este cauzată de o creştere a situaţiei operative în campus, ci de faptul că s-a constatat o reticenţă din partea studenţilor în a veni la secţie. O motivaţie în plus ar fi strângerea relaţiilor cu mediul studenţesc şi conducerea Universităţii", a explicat cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi, prezent la inaugurarea Biroului.

Un aport important la readucerea permanentă a poliţiştilor în campus ar fi, potrivit reprezentanţilor universităţii, incidentele din ultimii ani petrecute în campus, prezenţa unor grupuri suspecte în zonă precum şi reacţiile revendicative ale studenţilor care au cerut insistent reînfiinţarea postului. După închiderea postului în octombrie 2011, 400 de studenţi au ieşit în stradă în semn de protest, dar mişcarea a rămas fără ecou.

"În luna februarie 2013, Liga Studenţilor a strâns peste 1.500 de semnături de la studenţii din campus, care îşi doreau să fie înfiinţat un post de poliţie. Salutăm decizia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi şi ne bucurăm că, într-un final, la mai bine de doi ani de la desfiinţarea Poliţiei din Campus, rezultatele au sosit", ne-a declarat Bogdan Rodeanu, directorul Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos".

Citit 1641 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2014 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.