DESCINDERI ÎN FORŢĂ la Galaţi. POLIŢIŞTII au cerut ÎNTĂRIRI din alte judeţe pentru a intra în mai multe societăţi bănuite de EVAZIUNE FISCALĂ

DESCINDERI ÎN FORŢĂ la Galaţi. POLIŢIŞTII au cerut ÎNTĂRIRI din alte judeţe pentru a intra în mai multe societăţi bănuite de EVAZIUNE FISCALĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, poliţişti de ordine publică şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Galaţi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, inspectori vamali şi inspectori din cadrul Direcţiei Naţionale Antifraudă au făcut 31 percheziţii în judeţul Galaţi, dintre care 23 la sediile unor societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor de morărit şi panificaţie, comercializarea combustibililor lichizi şi la o balastieră. Vizate sunt şi opt persoane bănuite de evaziune fiscală şi de spălare de bani.

Deocamdată nu au fost făcute publice nume de persoane sau de firme, oamenii legii invocând protejarea datelor din dosar..

La activităţi au participat şi jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Percheziţiile au vizat ridicarea de documente financiar-contabile, care privesc relaţiile comerciale, sume de bani şi documentele de plată, pentru probarea activităţii infracţionale.

Din primele cercetări a reieşit că începând din 2010 până în prezent, reprezentanţii societăţilor comerciale vizate de anchetă nu ar fi înregistrat în contabilitate numeroase operaţiuni comerciale, creând astfel un prejudiciu de aproximativ 1.700.000 lei. Peste 30 de persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Galaţi, pentru audieri.

 

 

 

Citit 4709 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iulie 2014 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.