MAFIA LEMNULUI/ Sute de POLIŢIŞTI şi inspectori fac DESCINDERI în 11 judeţe

MAFIA LEMNULUI/ Sute de POLIŢIŞTI şi inspectori fac DESCINDERI în 11 judeţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii au întreprins 80 de descinderi în 11 judeţe pentru a da de urma mai multor persoane pe care le suspectează într-un dosar de defrişări ilegale de păduri şi evaziune fiscală cu lemne.

Descinderile au loc în județele Vrancea, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Argeş, Buzău, precum şi în București. Poliția beneficiază de sprijinul jandarmilor în această acțiune, dar și al unor specialişti din cadrul Departamentului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, respectiv ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare din subordine.

Descinderile au loc la sediile sociale, la puncte de lucru, la puncte de exploatare a masei lemnoase, depozite şi gatere din cele 11 judeţe şi municipiul Bucureşti. Sunt vizate activităţile desfăşurate de peste 40 de societăţi comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului, precum şi mai multe persoane fizice.

În activităţi sunt angrenaţi 200 de poliţişti, 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă fiscală din cadrul D.G.A.F., 66 de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi 230 de jandarmi, relatează digi24.ro.

În 1990, România avea peste 6,5 milioane de hectare de pădure. După 23 de ani, jumătate dintre pădurile statului au fost retrocedate, iar din ceea ce a mai rămas, aproximativ 370 de mii de hectare s-au tăiat ilegal, ceea ce reprezintă aproape 5% din păduri. Pagubele se ridică la 5 miliarde de euro, potrivit unui raport al Curții de Conturi. Același raport din 2013 arăta că trei hectare de pădure sunt tăiate în fiecare oră.

Citit 1683 ori Ultima modificare Joi, 21 August 2014 14:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.