Centru comercial de 70 de milioane de euro, la Galaţi

Centru comercial de 70 de milioane de euro, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În curând, Galaţiul va avea parte de de o importantă investiţie - un centru comercial în valoare de mii de euro. Vicprimarul social-democrat Nicuşor Ciumacenco a anunţat că societatea Sunset Properties SRL Bucureşti a obţinut autorizaţia Primăriei pentru a construi Centrul Comercial Pelican.

Complexul va ocupa 10 ha şi va costa aproximativ 70 de milioane de euro, fiind una dintre cele mai mari investiţii realizate vreodată de o companie privată în Galaţi. Centrul se va ridica pe un teren privat situat la intersecţia străzilor Drumul de Centură cu Drumul Viilor, la periferia cartierului Micro 16.

Pe amplasamentul în suprafaţă totală de 98.868 mp va fi ridicată o construcţie compusă din trei părţi distincte: aripa vestică va conţine magazinele mici, în jurul unei galerii de circulaţie, la etajul al doilea este amplasată o zonă de alimentaţie publică şi alta pentru diverse activităţi, aripa estică va conţine hypermarketul şi magazinul hobby, iar demisolul va fi ocupat de un garaj subteran. În total vor fi 1.874 de locuri de parcare subterane şi supraterane.

„În condiţii de criză se vor crea un număr important de locuri de muncă. Construcţia va începe în această vară şi se preconizează că va dura un an. Dacă la Real sunt 500 de locuri de muncă la o investiţie de 20 milioane de euro, e clar că vor fi cel puţin câteva sute de locuri de muncă. Este o investiţie mai mare decât a plătit Ispat pe Combinat”, a mai spus Ciumacenco.

Cât despre Euromall, viceprimarul crede că va fi terminat spre sfârşitul verii

Citit 1725 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.