„Cherchez la femme” în… mediul de afaceri

„Cherchez la femme” în… mediul de afaceri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Promovarea unui sistem de informare şi instruire care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora au reprezentat obiectivele unui seminar organizat ieri, 14 mai, la sala „Panoramic” a Hotelului Galaţi, de Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie (OTIMMC) Galaţi, în cadrul Caravanei „Zilei Femeilor Întreprinzător”.

Întâlnirea, la care au participat reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, ai autorităţilor locale, ai patronatelor, se află deja la a patra ediţie, existând premiza de a deveni o tradiţie pentru mediul de afaceri gălăţean.

„Zona antreprenoriatului feminin acoperă doar 15 la sută din mediul de afaceri. Din acest motiv, unul dintre programele Guvernului este tocmai acesta, de a încuraja  implicarea femeilor în dezvoltarea unor afaceri. Astfel de întâlniri au rolul de a stimula schimbul de opinii, de a promova şi de a întări legăturile în mediul de afaceri”, ne-a declarat directorul OTIMMC Galaţi, Bogdan Costin.

Numărul mare de participante dovedeşte că, într-adevăr, femeile au un spirit antreprenorial foarte activ.

„Nu e simplu să fii femeie de afaceri în ziua de azi. Lumea afacerilor este încă o lume preponderent a bărbaţilor, dar asta nu înseamnă că nu putem reuşi. Dacă avem un vis, trebuie să ţinem la el, să ne luptăm pentru el şi, în cele din urmă vom reuşi”, mărturisea Violeta Nanu, femeie de afaceri ce se mândreşte cu faptul că a reuşit, la Galaţi, să pună bazele unei fabrici de dulciuri.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate modele de succes, programele naţionale destinate IMM-urilor, potenţialele surse de finanţare şi modalităţi de accesare a acestora. Această iniţiativă va fi completată luna viitoare cu un curs pentru antreprenoriatul feminin pe care OTIMMC va încerca să-l coroboreze cu programele naţionale care oferă fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea afacerilor.

Mai trebuie spus că, după doi ani în care s-a aflat în slujba mediului de afaceri din poziţia de director al OTIMMC, Bogdan Costin va preda astăzi lui Relu Rugină ştafeta conducerii instituţiei. Cei doi vor face, totuşi, echipă, dat fiind faptul că Bogdan Costin va rămâne în continuare în rândurile specialiştilor de la OTIMMC Galaţi.

Citit 1822 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.