O gălăţeancă a fost ŢEPUITĂ prin metoda "ACCIDENTUL". Escrocii, PRINŞI între două încasări

O gălăţeancă a fost ŢEPUITĂ prin metoda "ACCIDENTUL". Escrocii, PRINŞI între două încasări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi gălăţeni care au fost la un pas de a obţine de la o femeie nu mai puţin de 8.000 de lei, cu o păcăleală devenită clasică, au ajuns în custodia poliţiei, la finele săptămânii trecute. Poliţiştii Secţiei 2 au dat de urma lor în urma sesizări primite din partea victimei, o gălăţeancă de 65 de ani, care a avut norocul să-şi dea seama la timp de faptul că era ţinta unor escroci decişi să o stoarcă de bani.

Femeia a fost sunată duminică, 11 ianuarie, de unul din suspecţi, care s-a recomandat a fi fiul ei. Sub pretextul că tocmai suferise un accident rutier, "feciorul" i-a cerut femeii 5.000 de lei, ca să rezolve problema. Pentru accelerarea demersurilor, i-a recomandat "mamei" să dea suma de bani unui cunoscut, care urma să vină în faţa blocului unde aceasta locuieşte. Bătrâna nu a stat foarte mult pe gânduri şi a scos banii, punându-i în mâna unui tinerel care s-a recomandat a fi persoana trimisă de "fiu".

Văzând că strategia a funcţionat, indivizii şi-au încercat norocul şi a doua oară. "La puţin timp, a fost din nou contactată telefonic şi, sub acelaşi pretext, a fost de acord să mai dea suma de 3.000 lei unei persoane ce urma sa vină la domiciliul său", explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Femeia şi-a dat seama că era păcălită şi a alertat poliţia, agenţii Secţiei 2 prinzându-l în flagrant pe tânărul venit să încaseze cea de-a doua tranşă de bani. De voie, de nevoie, individul şi-a dat în vileag complicele şi astfel ambii au ajuns la poliţie. Procurorii au decis să îi reţină pentru înşelăciune, urmând să îi prezinte judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Citit 3110 ori Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.